maandag 15 juni 2015

Gespot! 4 prachtige websites met lesmateriaal over "energie"


Gespot! 4 prachtige websites met lesmateriaal over "energie"...


#1. Webpad "Energie"

Als je in jouw groep tijdens de aardrijkskundeles of een techniekles aandacht besteed aan "energie" biedt het webpad "Energie" van Jack Nowee (Twitter: @JackNowee) mooi verwerkingsmateriaal.
Het is een webpad waarin alle facetten rond "energie" zo een beetje aan de orde komen. Het webpad is geschikt voor groep 6 - 7 en 8 en bestaat uit
  • 9 opdrachten voor alle leerlingen.
  • 3 "Doe"-opdrachten.
  • 2 "Plus"-opdrachten.
  • TipTile "Energie" + bijbehorend puzzelblad over "energie".

Het "nakijkblad" met de antwoorden voor dit webpad is tegen een gering bedrag te bestellen bij Jack Nowee.


#2. Yurls "meester Henk - ENERGIE EN MILIEU"Weer zo'n prachtige Yurls van meester Henk Vink waarin hij heel veel aspecten op het gebied van "energie" belicht. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ga dus zelf maar kijken! Kortom: een echte aanrader!!


#3. EnergieGenie"EnergieGenie helpt uw leerlingen bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt over energie. De website richt zich primair op kinderen van 10 tot en met 14 jaar (bovenbouw PO en onderbouw VO). Ze vinden er de belangrijkste informatie over (duurzame) energie, duidelijke infographics en handige links naar andere bronnen. Uiteraard kunt u zelf de website ook gebruiken als materiaal voor uw lessen over energie en klimaat. Nieuw op EnergieGenie is Aan de slag. Naast een stappenplan om een werkstuk of spreekbeurt te maken zijn er nu ook lessen en eenvoudige thuisproefjes..." Lees de volledige tekst
De website "EnergieGenie" is ontwikkeld in opdracht van NV Nuon Energy. Dus een commercieel bedrijf. Maar daar is op de site zelf weinig of niets van te merken in de vorm van reclame.


#4. Eneco: Lesmateriaal voor kinderenEnergieleverancier "Eneco" biedt ook lesmateriaal voor kinderen:


Voor een spreekbeurt over windenergie is er ook materiaal te vinden. Zie de pagina "Eneco WindLab"

De naam "Eneco" duikt zo nu en dan in het lesmateriaal op, maar niet opdringerig of storend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.