vrijdag 5 juni 2015

How to: Hoe vind je de tijden van de bus, tram en/of trein in Google Maps?


In mijn Scoop.it "Educatief Internet - Gespot op 't Web" scoopte ik het bericht "Nieuw in Google Maps: Live OV-updates. Handig als je met bus, tram of trein reist". N.a.v. deze scoop kreeg ik de volgende opmerking/vraag: "Sorry maar ik zie die Live Updates functie niet". Oké, hierbij een "How to" over het vinden van die "live updates O.V.".

Stap 1: Open "Google Maps" op jouw computer


  • Open "Google Maps" op jouw computer.
  • In de linker bovenhoek zie je een vensterstje. Zie afbeelding 1:

Afbeelding 1


Stap 2: Klik op "Routebeschrijving"


  • Klik op "Routebeschrijving". Het schermpje verandert. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2


Stap 3: Vertrek- en eindpunt opgeven


  • Vul in dit schermpje een vertrekpunt in - bijvoorbeeld Leiden-Centraal - en een bestemming, bijvoorbeeld Amsterdam-Centraal. Klik op "Enter" en het schermpje klapt uit. Er staat ineens meer informatie. Zie afbeelding 3:

Afbeelding 3


Stap 4: Klik op "Details"


  • Klik je op "Details" dan verschijnt er een nieuw scherm met meer gedetailleerde informatie. Zie afbeelding 4:Stap 5: De "Planner" bekijken


  • Klik je op - zie afbeelding 3 - "Planner bekijken" dan krijg je een schermpje midden op de kaart met de volgende treinen naar Amsterdam Centraal. Zie afbeelding 5:

Afbeelding 5: de "Planner"


N.B. Je kunt ook - zie afbeelding 2 - op het pictogrammetje met het treintje klikken en dan op "Enter" drukken. Er verschijnt dan net zo een schermpje als afbeelding 3, maar nu aleen met informatie over de trein en niet de route en tijd met de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.