donderdag 11 juni 2015

Met het gratis Icecream Slideshow Maker maak je prachtige videopresentaties [freeware]


Met het gratis Icecream Slideshow Maker kun je van jouw favoriete foto's of andere afbeeldingen prachtige slideshows (videopresentatie) maken. Je kunt overgangseffecten en achtergrondaudio (muziek) toevoegen. In een paar minuten maak je een ​​muzikale multimediale diashow door alleen maar foto's of andere afbeeldingen toe te voegen. Je kunt dia-overgangen en duur instellen en een geschikt mp3-bestand toevoegen, Je kunt je videopresentatie bekijken (preview) bekijken en dan gewoon op de knop "Maken" drukken om het eindresultaat te zien. Je kunt de videopresentatie opslaan op je pc of uploaden naar YouTube.


Een eerste indruk van Icecream Slideshow Maker [Filmpje]


IceCream Slideshow Maker from Icecreamapps on Vimeo.


Handleidingen en How to "IceCream Slideshow Maker"

Handleiding


Handleiding (Engelstalig)


How to's


How to's


Conclusie

Taal instellen

  • Zowel de website als de software zijn in te stellen in het Nederlands. Persoonlijk vind ik dat altijd heel handig.
  • De handleiding en de "How to's" zijn (helaas) nog in het Engels. Zo ook de schermafdrukken (screenshots) in de handleiding en de "How to's"
  • De software werkt razendsnel. Het maken van een video-presentatie van je foto's en/of andersoortige afbeeldingen is zo gepiept.
  • Je kunt aan je videopresentatie ook een muziekje toevoegen (mp3). Helaas zijn er geen rechtenvrije muziekjes toegevoegd. Je zult die dus ergens anders vandaan moeten halen. Gebruik geen muziek waar auteursrecht op rust. Op de website Pepermunt.net vind je op de pagina "Muziek downloaden" een aantal websites waar je gratis en rechtenvrije muziek kunt downloaden. Ook op YouTube kun je gratis rechtenvrije muziek gratis downloaden in de "Audioblibliotheek". Hier zijn ook geluidseffecten te vinden.
  • Je kunt je videopresentaties opslaan in een map op je computer of direct uploaden naar YouTube. Doe dat laatste alléén als je de foto's en/of afbeeldingen uit het publieke domein hebt gedownload of zelf hebt gemaakt. Kortom: gebruik geen foto's of afbeeldingen waar auteursrecht op rust.

Toepassing op school en/of in je groep

  • Je kunt met dit programma videopresentaties maken over werkjes (tekeningen, handvaardigheid, ...) die je leerlingen hebben gemaakt en de videopresentatie op de website van de school en/of jouw Yurls of klassenweblog plaatsen.
  • Je kunt het programma gebruiken om een videopresentatie te maken van de producten van een thema of project in jouw klas of een schoolproject.
  • Je kunt een videopresentatie maken van school- en of klassenactiviteiten, bijvoorbeeld schoolkamp, schoolreisje, maandafsluiting, etc. Wees wel voorzichtig met het openbaar plaatsen van die presentaties. Persoonlijk ben ik er niet zo voor om foto's waar leerlingen herkenbaar opstaan online te plaatsen.
  • Een digitaal "mededelingenbord"-bord maken in de gang of hal van de school. Handig bij een informatieavond of open avond.
  • Een virtuele rondgang door de school. Leuk voor ouders. Kun je op de website van de school zetten.

Website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.