donderdag 9 juli 2015

Op Grafiektool.nl maak je de prachtigste grafieken en diagrammen


Op grafiektool.nl kun je online gratis in vijf stappen online grafieken en diagrammen maken, delen en bewerken. Je hoeft geen account aan te maken en kunt je grafieken als ze klaar zijn downloaden naar je pc.

In 5 stappen een grafiek of diagram


1. Grafiek Ontwerpen
In deze stap kies je welk grafiektype je wilt maken. Kies voor een staaf of lijn grafiek of voor een andere grafiek. Als je je keuze hebt gemaakt, kun je onder de plaatjes van de grafieken met behulp van een aantal instellingen je grafiek verder personaliseren.

2. Data Toevoegen
In deze stap vul je de gegevens/data van je grafiek in. Kies eerst hoeveel items en/of groepen je wilt tonen. Als je b.v. een staafdiagram wilt maken over de appelverkoop over de maanden januari tot en met december, dan kies je voor 1 groep (appels) en 12 items (de maanden van het jaar). Wil je daarnaast ook de verkoop van bananen tonen, kies dan voor 2 groepen.

3. Labels en Fonts
In deze stap bepaal je de instellingen voor je datalabels en kun je het font type en fontgrootte kiezen voor je grafiek of diagram.

4. Toon grafiek
Als je de bovenstaanden stappen hebt doorlopen, kun je door hier op te klikken je grafiek bekijken en kijken of alles goed is ingevuld.

5. Bewaren en Delen en/of grafiek downloaden
In deze stap kun je je grafiek versturen per mail naar jezelf of iemand anders. Als je je hebt geregistreerd en als je bent ingelogd, kun je in deze stap ook je grafiek opslaan, zodat je je grafiek later weer kunt openen en bewerken. (Bron)

Voorbeeld stap 1


Conclusie

  • Grafiektool.nl is een hele mooie tool om online grafieken en diagrammen te maken.
  • De tool is gratis en je kunt meteen aan de slag, want je hoeft geen account aan te maken.
  • Je kunt jouw gemaakte grafiek downloaden als afbeelding (PNG - JPG), als PDF en de gegevens van jouw grafiek downloaden als CSV.
  • De gedownloade grafiek kun je gebruiken om een visuele voorstelling te maken bij jouw digibordlessen of de afbeelding van jouw grafiek in een infographic te gebruiken.
  • Het is handig als je de gegevens voor de grafiek eerst even op een kladblaadje schrijft. Dat werkt wat vlotter.
Zie ook mijn blogpost over een andere gratis "grafiek"-tool: "Charts Builder: maak gratis en zonder account online grafieken".

Website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.