dinsdag 7 juli 2015

Woordwolk.nl: een gratis online en mooie woordwolkgenerator in het Nederlands


"Woordwolk.nl is een gratis online woordwolk (word cloud/tag cloud) generator, die werkt op je PC, tablet en smartphone. Plak een tekst, upload een document of open een URL en laat automatisch een woordwolk genereren. Personaliseer je woordwolk met vormen, thema's, kleuren en lettertypes. Je kunt de woordenlijst aanpassen en de grootte van de woordwolk of de witruimte tussen de woorden aanpassen. Als je tevreden bent met het resultaat, bewaar je de woordwolk of deel je 'm op social media." 

Woordwolk.nl werkt intuïtief en is simpel te gebruiken middels een uitgebreid menu waar je o.m. de hierboven genoemde opties terugvindt.


Uiteraard heb ik deze gratis webtool uitgeprobeerd. Ik heb de URL van deze blogpost opgegeven en binnen enkele tellen was onderstaande woordwolk gegenereerd:


Met behulp van de menu-optie "Woordenlijst" heb ik een aantal woorden uit  bovenstaande woordwolk verwijderd. Zie onderstaande afbeelding:


Conclusie

Woordwolk.nl is een leuke online tool, eenvoudig in gebruik en met heel veel mogelijkheden om jouw woordwolk aan te passen aan jouw wensen. Echt een aanrader om in de klas en op jouw digibord leuke dingen mee te doen.

Er is echter één "min"-puntje: De FAQ (veelgestelde vragen) werkt niet. Althans, ik kreeg de antwoorden op de vragen niet "uitgeklapt". Aangezien er best wel belangrijke vragen tussen staan, is het jammer dat dit niet werkt. Inmiddels is dit gerepareerd (heb de makers een mailtje gestuurd) en werkt de FAQ naar behoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.