donderdag 27 augustus 2015

De ‘Europese verhalenkoffer’: Een educatief project van en over de Europese Unie


Op de website van de "Europese Commissie - Vertegenwoordiging Nederland" vind je de "Europese Verhalenkoffer". De ‘Europese verhalenkoffer’ is een educatief project van en over de Europese Unie. De "koffer" kun je lenen. De uitleenpunten vind je op de pagina "De Europese Verhalenkoffer uitleenpunten".

Waar de "koffer" overgaat vertelt het filmpje. Helaas was het niet mogelijk het filmpje te embedden in deze blogpost. Je kunt het filmpje hier bekijken.

Heb je geen mogelijkheid om de "koffer" te lenen, dan kun je het materiaal ook online bekijken en gebruiken op je digibord.

Als je onder op de pagina waar het filmpje staat klikt op de blauwe knop "Volgend >", kom je op de pagina "Groepskeuze". Hier kun je kiezen uit:


Je vindt hier allerlei lesmateriaal dat bij de "koffer" hoort, maar dat je - volgens mij - ook heel goed kunt gebruiken zonder "koffer". Het lesmateriaal bestaat per onderwerp uit een filmpje, een bijbehorend leesblad (pdf) en een quiz.

Zéér zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Een uitgebreide beschrijving vind je op Schoolbordportaal.nl

Op Schoolbordportaal.nl vind je een uitgebreide beschrijving van dit educatieve project.
"De verhalenkoffer is een educatief project van en over de Europese Unie. U kunt op 2 manieren gebruik maken van dit project: de koffer lenen of gebruik maken van de online versie (zie hieronder). Bij ieder thema vindt u een leuke digibordles, welke bestaat uit een gesproken verhaal en een quiz. Luister bijvoorbeeld naar de aardige Klomp van de boer, die vertelt over landbouw, naar de statige Hamer die uitleg geeft over het bestuur van de EU of naar de ijdele Kaart, die vertelt over de lidstaten van de EU..." Lees verder >>
 Je vindt de beschrijving op: www.schoolbordportaal.nl/lespakket-verhalenkoffer-europese-commissie.html.

Website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.