vrijdag 28 augustus 2015

Handige Yurls van meester Henk: 'Oefen maar lekker' met meerkeuze vragen voor de zaakvakken


Meester Henk Vink (@meesterhenkvink / meesterhenk.yurls.net) – maker van vele Yurls-pagina’s – heeft een handige Yurls gemaakt: "Oefen maar lekker" die geheel bestaat uit meerkeuzevragen

"Op deze Yurls", aldus meester Henk, "komen allemaal oefeningen te staan m.b.t. de zaakvakken. Er is al genoeg te vinden m.b.t. rekenen en taal, dus dat lijkt me overbodig."

Op de Yurls "Oefen maar lekker" staan pagina’s met meerkeuzemeerkeuzevragen voor geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek, respectievelijk bij de thema's van de methodes Brandaan, Meander en Naut. Maar je vind er ook meerkeuze vragen voor de andere zaakvakken en en methode onafhankelijke toetsen.

De Yurls "Oefen maar lekker" is te gebruiken als:
  • Oefening voor een toets, op school (eigen werkplek),
  • Snel herhalen van aangeboden stof (klassikaal) op het digibord,
  • Oefening voor een toets, thuis,
  • Herhalen/ opfrissen kennis van reeds gemaakte thema’s op school (eigen werkplek of op het digibord) of thuis als huiswerk.
Voor groep 5 staan geen meerkeuze vragen op "Oefen maar lekker". Voor meerkeuze vragen voor groep 5 verwijst meester Henk naar de Yurls "Meerkeuzevragen om te oefenen voor de toetsen (groep 5)" van meester Frank.

De Yurls-o-loog meester Henk heeft al vele mooie Yurls-pagina's op zijn naam staan. Alle Yurls-pagina's die meester Henk heeft gemaakt of nog aan het bouwen is, vind je op de Yurls "Mijn sites". Ben je niet of nauwelijks bekend met het werk van meester Henk, dan moet je hier maar eens kijken!

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.