woensdag 5 augustus 2015

Microsoft Sway: Gratis online verhalen presenteren en flitsende presentaties maken [Update]


Sway is een gratis online tool van Microsoft en onderdeel van de gratis online "Microsoft-diensten", zoals Outlook.com, OneDrive, Office Online, e.d. Met Sway kun je verhalen vertellen of leuke interactieve presentaties maken over een door jou gekozen onderwerp.


In Sway kun je teksten invoeren, afbeeldingen, filmpjes (van YouTube), tweets, documenten en grafieken. Sway doet zelfs suggesties voor afbeeldingen bij de het onderwerp van jouw Sway. Je kunt bijvoorbeeld een "Word"-document of "PowerPoint"-presentatie importeren om te gebruiken als basis voor jouw Sway. Om Sway te kunnen gebruiken, heb je alleen een gratis Microsoft account nodig.

Wat is Sway?Of zoals op de homepage van Sway staat:

 • Met Sway kunt u in een handomdraai gelikte interactieve rapporten, presentaties, persoonlijke documenten en meer maken en delen. Voeg uw inhoud toe en wij doen de rest.
 • Breng uw Sway tot leven met interactieve inhoud. Neem een video op om over uw idee te praten of voeg een interactieve grafiek toe om alle details uit te lichten.
 • In Sway worden zoekopdrachten voorgesteld om u te helpen relevante afbeeldingen, video's, tweets en andere inhoud te vinden die u vervolgens meteen naar uw eigen creatie kunt slepen. U hoeft niet meer eindeloos te zoeken in apps en op webpagina's.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over opmaak. Sway heeft een ingebouwde ontwerp-engine. Als het eerste ontwerp niet geschikt is voor u, kiest u voor Remix! om andere ontwerpen te bekijken of om het ontwerp aan te passen aan uw eigen wensen.
 • U kunt heel eenvoudig een Sway delen. Familie, vrienden, klasgenoten en collega's kunnen uw creatie op internet bekijken zonder zich aan te melden of extra software te downloaden. En u kunt de privacy-instellingen wijzigen voor meer controle.

Handleidingen

 • Sway is een leuke webtool om presentaties te maken over jouw school of groep voor bijvoorbeeld een informatie-avond of open dag. Je kunt die presentaties desgewenst embedden (insluiten) op de website van je school.
 • Sway kun je heel goed gebruiken om een interactieve les mee te maken voor op jouw digibord of om te gebruiken voor "Flip de Klas".
 • Getuige onderstaand filmpje kun je Sway ook heel goed gebruiken om een interactieve nieuwsbrief te maken die je op de website van jouw school of op een klassenblog kunt plaatsen.


Conclusie

 • Sway is gratis en geïntegreerd met "Office online". Het enige dat je nodig hebt is een gratis Microsoft-account.
 • Je kunt Sway niet alleen gebruiken op jouw PC of laptop, maar ook op je tablet of smartphone.
 • Sway is - net als de andere online "Microsoft"-tools in het Nederlands.
Ik heb zelf ooit een Sway gemaakt. Sway was toen nog in de "bèta"-fase. Inmiddels is Sway gewijzigd en is uit de "bèta"-fase. Gewoon in de Sway naar beneden scollen. Dit was toen het resultaat:Kortom: een hele leuke webtool!

Website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.