donderdag 27 augustus 2015

Ben jij op zoek naar gratis en inspirerend lesmateriaal over de Europese Unie..?


Op de website europa - Voor leerkrachten vind je een heleboel lesmateriaal over de Europese Unie.
Op zoek naar inspirerend lesmateriaal over de Europese Unie?
Dan bent u op de juiste plek aanbeland! Voor leerkrachten bevat diverse materialen voor verschillende leeftijdsgroepen. Of u uw leerlingen nu wilt uitleggen wat de EU doet, hoe de EU is ontstaan en hoe de EU werkt, of het EU-beleid tot in detail wilt bespreken: hier vindt u genoeg inspiratie.
Op deze website kun je zelf de publicaties downloaden en afdrukken. De meeste publicaties zijn gratis.

Aanbevolen materiaal – schooljaar 2015-2016

Om het jou als leerkracht makkelijk te maken is er uit het voorlichtingsmateriaal van de Commissie en de andere EU-instellingen een lijst samengesteld met het beste lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen. Onderwijsexperts uit heel Europa hebben het materiaal voor je gekozen. Je vindt hier brochures, games, posters, links, video's en slideshows. Je vindt dit materiaal op de pagina "Aanbevolen materiaal – schooljaar 2015-2016".

Je vindt er lesmateriaal voor vier leeftijdsgroepen:


dat geordend is in verschillende categorieën, o.m.: Alles over de EU, Energie en milieu, Economie en handel, Voedsel en landbouw en Veiligheid.

Conclusie

Leuk materiaal om te gebruiken bij een thema of project over Europa of als aanvullend materiaal bij de aardrijkskundemethode.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.