maandag 14 september 2015

Gespot! PO-lessen: zoekmachine voor leerkrachten in het basisonderwijs


PO-lessen.nl is een zoekmachine voor leerkrachten in het basisonderwijs. Via deze zoekmachine kun je (les)materiaal vinden als aanvulling op je lesstof.

In het zoekvak vul je een zoekterm in. Je kunt dan zoeken op een specifieke groep (menukeuze: alle groepen), alles, informatie, opdrachten, toetsen, lessen, video's en apps.


Als voorbeeld heb ik even gezocht op materiaal voor rekenen en geklikt op "les". De zoekresultaten verschijnen dan in keurige kaders met daarin een "link" naar het betreffende materiaal. De zoekmachine "onthoudt" je zoekresultaten als je klikt op het "plusje" en plaatst dan je zoekresultaten in een "mapje". Open je dat "mapje" dan kun je de zoekresultaten - inclusief de "links" mailen naar jezelf. Zie de afbeelding hieronder:


Beknopte handleiding

Klik je onderaan op het venster op "Hulp nodig?", dan kom je op een "help"-pagina met een beknopte handleiding. Zie de afbeelding hieronder:


Op de site heb ik helaas geen informatie over de maker/makers van PO-lessen.nl kunnen vinden of wie achter deze zoekmachine zit.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.