dinsdag 8 september 2015

Op 'Scholen op de kaart' vind je allerlei informatie over basisscholen en middelbare scholen


Op Scholenopdekaart.nl vind en vergelijk je basisscholen en middelbare scholen bij jou in de buurt.
"Op deze site vind je veelzijdige informatie over basisscholen en middelbare scholen. Of je nou op het punt staat om een goede en geschikte school te kiezen, of als professional benieuwd bent hoe het staat met de kwaliteit van de scholen in je omgeving, voor verschillende doelgroepen biedt deze site interessante informatie over onderwijs en resultaten."
Scholenopdekaart.nl is een initiatief van de PO-Raad en de VO-raad.

Op de website van de PO-Raad wordt Scholenopdekaart.nl uitgebreid beschreven op de pagina 'Scholen op de kaart':
"Scholenopdekaart.nl is het resultaat van het project VenstersPO. In dit project wordt cijfermatige informatie over scholen voor primair onderwijs verzameld in één systeem. Het gaat dan bijvoorbeeld om gegevens op het gebied van onderwijsopbrengsten, leerlingenpopulatie, financiën en personeel. Deze cijfers kunnen scholen aanvullen met eigen toelichtingen, zodat een duidelijk profiel van de school ontstaat. Het doel van Scholenopdekaart.nl is om samen met schoolbesturen en scholen te komen tot een instrument waarmee scholen:
  • de eigen organisatie professioneler kunnen besturen en opbrengstgerichter kunnen werken aan belanghebbenden verantwoording kunnen afleggen
  • informatie voor ouders beschikbaar kunnen stellen, onder andere met het oog op schoolkeuze 
Veel scholen gebruiken Scholenopdekaart in hun communicatie met ouders en de Onderwijsinspectie. Als scholen hun SchoolVensters in Scholenopdekaart.nl goed gevuld hebben, kan deze website de schoolgids vervangen..." Lees het hele artikel >>

Starten met Scholenopdekaart.nl

Wil een school zijn eigen 'Schoolvensters' bewerken, dan vind je de handleiding op de homepage van de website Scholenopdekaart.nl. Scroll hier naar beneden. Onderaan de homepage zie je een aantal 'links' staan. Klik op de 'link': 'Starten met scholenopdekaart.nl'.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.