woensdag 2 september 2015

Yurls Tips bij de Kinderboekenweek 2015 'Raar Maar Waar'


Zoals gebruikelijk heeft Jack Nowee (@JackNowee) weer een mooie 'Yurls' gemaakt met tips bij de Kinderboekenweek 2015.

De 61e editie van de Kinderboekenweek met als motto 'Raar Maar Waar' vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 18 oktober 2015. Het thema van de komende Kinderboekenweek is Natuur, Wetenschap en Techniek.

Kinderen voor Kinderen - Raar maar waar (Officiële videoclip)
'Raar Maar Waar' is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek én de titel van onze nieuwe hit. Meedansen? Bekijk de dansinstructie op de website: http://kinderenvoorkinderen.nl. Daar vind je ook veel spannende proefjes!

Lesmateriaal bij de Kinderboekenweek 2015


#1. Webpad 'Raar Maar Waar' - Kinderboekenweek 2015 (verschijnt in oktober)Jack Nowee publiceert in oktober het Webpad 'Raar Maar Waar', dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weer vol zal staan met boeiende opdrachten voor jouw leerlingen. Zodra dit Webpad online staat zal ik hierover op dit blog berichten!

#2. Kinderboekenweek lespakket
Zie de pagina 'Kinderboekenweek op school' >>

#3. Uitgeverij E-duboek: Drie gratis te downloaden boeken rond het thema 'Raar Maar Waar'


Uitgeverij E-duboek publiceert drie gratis te downloaden boeken (pdf) t.b.v. de Kinderboekenweek 2015. Deze drie boeken gaan over natuur, wetenschap en techniek en zijn voorzien van filmpjes en werkbladen.


Deze 3 gratis boeken mogen gekopieerd en verspreid worden!

Suggestie...

Wellicht ook goed te gebruiken in het kader van de Kinderboekenweek 2015 is de app 'Zoek het uit!' van Het Klokhuis voor groep 7 en 8. Je leest er meer over in mijn blogpost "Het Klokhuis presenteert: de 'Zoek het uit!'-app voor in de klas".Overigens kun je al dit materiaal ook zonder iPad gebruiken!
"Zonder iPad of andere tablet kunt u ook werken met Zoek Het Uit! Hiervoor is een speciale kaartenset beschikbaar.

Als een groepje werkt met de kaartenset, worden de De Sappige Vragen niet ingetypt, maar op het blaadjes geschreven. Van het experiment wordt geen foto gemaakt, maar een tekening. Verder werkt het hetzelfde!
" (Bron)
Een gezellige en leerzame Kinderboekenweek 2015 toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.