vrijdag 2 oktober 2015

Boox alive, waar verhalen flonkeren als sterren…


'Boox alive, waar verhalen flonkeren als sterren' is – volgens de makers – de eerste literaire (kinder)verhalen voorlees-site in Nederland. Op 'Boox alive' komen prentenboeken en andere leuke verhalen tot leven in leuke ingesproken animaties. En.., het gebruik van 'Boox alive' is gratis.

Naast digitale prentenboeken voor peuters en kleuters, vind je op 'Boox alive' cute clips (leeftijd: 2+), woordspelletjes, funny filmpjes (leeftijd: 6+), poëzie met pit, jeugdromans, unieke strips en puzzelprenten. Kortom: verhalen in allerlei vormen en voor alle leeftijden.

Op de homepage van 'Boox alive' staat een kleurig overzicht van hetgeen er op de site is te vinden:
- de nieuwste verhalen,
- de favoriete verhalen,
- kiezen per leeftijd:

Behalve digitale prentenboeken en andere verhalen vind je op 'Boox alive' een hoeveelheid 'Cute clips' (2 jaar en ouder) en 'Funny filmpjes' (6 jaar en ouder) die ieder hun eigen verhaal vertellen.

'Boox alive' is ook te gebruiken in het basisonderwijs

'Boox alive' laat zich ook heel goed gebruiken in het basisonderwijs. De digitale prentenboeken zijn heel geschikt om in de onderbouw te gebruiken. Omdat de boeken ingesproken zijn, hoeven de leerlingen niet te kunnen lezen. Je kunt de digitale prentenboeken ook terugvinden op het 'Youtube'-kanaal van Magda van Tilburg. Leerlingen kunnen de filmpjes bekijken zonder afgeleid te worden door wat er allemaal om heen staat door de filmpjes in 'volledig beeld' te bekijken.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.