maandag 26 oktober 2015

Handig! De EnToen Nu geschiedenis app voor iOS en Android tablets


Waarschijnlijk ken je de website entoen.nu over de Canon van de Nederlandse geschiedenis. Officieel heet deze website: 'entoen.nu, de Canon van Nederland'.


entoen.nu is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in midden- en bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. De Canon van Nederland bestaat uit vijftig 'vensters' die samen het verhaal van Nederland laten zien.

Er is ook een app beschikbaar, die jij en je leerlingen kunnen gebruiken bij je geschiedenislessen.


De 'Entoen Nu'-app


Beschrijving van de app

"Heb jij ook wel eens moeite met de Nederlandse geschiedenis? Hunebedden, Karel de Grote, Koning Willem I, de Wereldoorlogen... Met de EnToen app wordt alles duidelijker. Ontdek de Canon van Nederland op school en thuis op je tablet. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.
De Canon van Nederland bestaat uit vijftig 'vensters' die samen het verhaal van Nederland laten zien. Open een venster en je krijgt zicht op één van de personen, voorwerpen of gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan het Nederland waarin wij nu wonen. Bekijk foto's en filmpjes, links naar websites en maak leuke opdrachten samen met klasgenoten of vrienden. (...) Kies een vensterplaat om een interactieve reis door de boeiende details van een canononderwerp te maken. Via de instellingen van het device kan de app op een leeftijdscategorie worden afgestemd..." (Bron)
De EnToen app kan in de les worden gebruikt (op de site staan allerlei lesideeën),  maar de app biedt ook heel veel materiaal om te gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt.

Onderstaan filmpje geeft uitgebreide informatie over deze app:Belangrijk om te weten...

De 'Entoen'-app is gemaakt voor het gebruik met een tablet. De reden hiervoor is dat de app erg grafisch is ingesteld en dus niet optimaal kan werken op een smartphone vanwege het kleine scherm.

'Entoen Nu'-lesideeën

Op het blog op de site waar je de 'Entoen Nu'-app kunt downloaden, staan leuke lesideeën. Ook op de website 'Eduapp' vind je leuke lesideeën om te gebruiken bij je geschiedenislessen.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.