vrijdag 23 oktober 2015

KlasCement: gratis platform om lesmateriaal en leermiddelen te delen!


'KlasCement' is het gratis Vlaamse platform waar leerkrachten - óók Nederlandse leerkrachten - elkaar inspireren door lesmateriaal te delen. Op 'KlasCement' kun je tienduizenden lesmaterialen eenvoudig doorzoeken op onderwerp, vak of onderwijsniveau. Het netwerk van 'KlasCement' blijft groeien. Negentigduizend gebruikers hebben zich gedurende het laatste jaar minstens één keer aangemeld.


Wat is 'KlasCement'? (Introductiefilmpje)


Bijschrift bij het introductiefilmpje:
"Met alleen maar een handleiding red je het niet als leraar. Je hebt aanvullend materiaal nodig om bijvoorbeeld snellere leerlingen te helpen of om nieuwe dingen uit te proberen. Daarom maken leerkrachten zelf extra lesmateriaal en zoeken ze nieuwe hulpmiddelen. Maar als al die leerkrachten in al die huiskamers hun eigen materiaal maken, dan wordt er veel dubbel gemaakt! Daarom is er KlasCement: een gratis platform waar leerkrachten elkaar helpen door materiaal te delen, voor leerlingen van alle leeftijden. Ze zetten er hun eigen documenten online, maar ook interessante websites, knappe apps, multimedia of praktijkvoorbeelden. Organisaties kondigen er activiteiten aan of materiaal dat leerkrachten kunnen kopen of ontlenen.Er staan tienduizenden items online die je makkelijk kan doorzoeken volgens onderwerp, vak of onderwijsniveau. Op die manier sta je als leerkracht nooit meer alleen. (Bron)" 


Uit de missie van 'KlasCement'

 • KlasCement ondersteunt en inspireert de leraar in zijn dagelijkse praktijk en bij veranderende onderwijscontexten via een leermiddelennetwerk.
 • KlasCement is ingebed in het onderwijs van vandaag en communiceert horizontaal.
 • KlasCement wordt vakkundig onderhouden door ervaren onderwijsgevenden uit verschillende vakgebieden.
 • KlasCement streeft ernaar de gemodereerde leermiddelen volgens internationale standaarden op te nemen in de databank en goed vindbaar te maken voor de gebruiker.

Bron: Nieuwsbrief KC&Zo - Nieuws en activiteiten van KlasCement

Deel je lesmateriaal!

Iedere leerkracht (pabo-student) ontwikkelt of gebruikt werkbladen, cursussen, presentaties, oefeningen, 'links', software, nieuws en activiteiten, praktijkvoorbeelden, enz. Op 'KlasCement' heb de kans dit gratis te delen met collega’s. Als je 'KlasCement' gebruikt, 'neem' dan niet alleen, maar geef ook iets terug. Kortom, deel ook jouw zelfgemaakte lesmateriaal op 'Klascement'. Wellicht doe je er een collega een groot plezier mee.

'KlasCement' is helemaal gratis!

 • Gratis registeren.
 • Gratis de site gebruiken.
 • Gratis downloaden van alle leermiddelen.
 • Gratis toevoegen van leermiddelen.
Kortom: registreer je vandaag nog op 'klascement.net', want deze site is een echte aanrader!!

Rondleiding op 'KlasCement' (filmpje)

Onderstaande video geeft een overzicht van de belangrijkste functies van 'KlasCement':
 • (gratis)registreren en aanmelden;
 • een eenvoudige of gedetailleerde zoekactie uitvoeren;
 • de zoekresultaten zo sorteren zodat je de beste middelen bovenaan ziet;
 • de leermiddelen/lesmateriaal downloaden;
 • een favoriet maken van een leermiddel;
 • reageren door scores te geven of reacties toe te voegen;
 • je eigen leermiddel/lesmateriaal toevoegen.


Handige handleiding voor het gebruik van 'KlasCement'

Op de pagina 'klascement.info/help/' vind je uitgebreide 'help'-pagina's. Bovendien kun je hier ook een 'papieren' handleiding downloaden. Het is aan te raden deze 'help'-pagina's zèker te bekijken. Er staan bijzonder nuttige zaken die je moet weten als je overweegt je te registreren bij 'KlasCement'.

'KlasCement' is ook te volgen op ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.