woensdag 14 oktober 2015

Tip van ICT-idee: Maak met Pixlr je eigen 'zoek-de-verschillen'-afbeeldingenOp het edublog ICT-idee van Herman van Schie (@HvanSchie) las ik het bericht '225. Maak met Pixlr je eigen "Zoek-de-verschillen-illustraties"'.
"Wie kent ze niet, de zoek-de-verschillen-plaatjes. Zowel jong als oud kunnen zich ermee vermaken. Met behulp van Pixlr zijn dit soort plaatjes op hoogst eenvoudige wijze zelf te maken. Om dit te realiseren hoeft er eigenlijk niet meer te gebeuren dan elementen uit een illustratie te verwijderen en te vervangen door de kleur van de naaste omgeving..." Lees meer >>
Pixlr is
"A robust browser photo editor, for all your editing needs. With Pixlr Editor you have full control over your images including layers and effects."
Het mooie van het online Pixlr is, dat de 'editor' volledig in het Nederlands is en dat je geen account hoeft aan te maken.

Maar goed, ter zake! Een uitgebreide handleiding om met Pixlr 'zoek-de-verschillen' afbeeldingen te maken, vind je dus in deze blogpost op ICT-idee: '225. Maak met Pixlr je eigen "Zoek-de-verschillen-illustraties"'. De URL van deze blogpost is: http://ict-idee.blogspot.nl/2015/10/225-maak-met-pixlr-je-eigen-zoek-de.html.

Engelstalige 'video'-handleidingen voor Pixlr

Op het 'YouTube'-kanaal van Michele Berner vind je een groot aantal Engelstalige 'Pixlr Tutorials'. Interessant materiaal als meer van Pixlr wilt weten.


Overigens kun je Pixlr is er ook voor de iPad en 'Android'-tablets. Zie: https://pixlr.com/mobile.

1 opmerking:

  1. Ik maak heel veel 'zoek de verschillen' (meestal zwart/wit) gewoon in Paint Shop Pro, gewoon met het kloon-penseeltje.
    Het bewerkte plaatje weer onder een andere naam opslaan. Soms zet ik in een Worddocument even 2 dezelfde afbeeldingen naast elkaar, eentje een beetje kleiner. Daar maak ik met Snagit weer een afbeelding van die ik bewerk. Dan kun je kleinere kopiestukjes in de grotere afbeelding zetten.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.