woensdag 7 oktober 2015

Woordkasteel en Sommenplaneet: freeware om spelling en rekenen te oefenen


Op de website Woordkasteel staan twee aardige en gratis freeware programma's waarmee leerlingen spelling (Woordkasteel) en rekenen kunnen oefenen (Sommenplaneet). Daarnaast vind je er een programma waarmee je zelf educatieve spellen kunt maken bij Sommenplaneet (QQim) en een programma (Vragentrein) waarmee je meerkeuze vragen kunt maken. Je kunt al deze programma's gratis downloaden, installeren. gebruiken en kopiëren.


Wat is Woordkasteel?

Woordkasteel is een taalprogramma voor op de computer voor kinderen vanaf 6 jaar, zowel thuis als op school te gebruiken. Het bevat mogelijkheden om met taal en spelling te oefenen in 23 verschillende spelvormen. Ook worden er 9 diagnostische toetsen meegeleverd. Dit biedt de mogelijkheid om een kind met een specifiek spellingprobleem te laten oefenen. Voor het nakijken van de toetsen wordt gebruik gemaakt van een door de makers van Woordkasteel ontwikkeld (en voor zover wij weten uniek) woordanalyse-algoritme. Woordkasteel werkt zowel in een netwerk en stand-alone. Je kunt deze programma's gratis downloaden, installeren, gebruiken en kopiëren.Wat is Sommenplaneet?

Sommenplaneet is een rekenprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar, voor thuis of op school.
Alle onderdelen zijn opgebouwd als spelletjes (op vele niveaus) die je kunt winnen door goed te rekenen. Je kunt het gratis downloaden, installeren en kopiëren. Het werkt zowel stand-alone als in een netwerk. In het leerkrachtgedeelte kun je namen invoeren en (gedetailleerd) resultaten bekijken.Wat is QQim?

Met QQim kan iedereen nu zelf een educatief spel maken voor Sommenplaneet!
Leuk voor leerkrachten die een rekenoefening voor op de computer, of een instructie spelletje voor het digitale schoolbord willen maken. Maar natuurlijk kun je ook je leerlingen een spel laten ontwerpen.
Je kunt  vijf soorten spelletjes maken: 'Één bij één', 'Sorteren', 'Zet op volgorde', 'Elimineren' en 'Hotspots'. Een spelletje maken gaat simpel: Zet plaatjes en tekstvakken op het scherm en bepaal vervolgens hoe ze zich moeten gedragen als er op geklikt of mee gesleept wordt. 
QQim is een onderdeel van Sommenplaneet. Als je Sommenplaneet downloadt, komt QQim vanzelf mee.

Wat is Vragentrein?

Vragentrein is een programma waarbij je multiple choice vragen kunt ontwerpen en die door anderen laten beantwoorden. Leuk voor wereldoriëntatie en projecten, maar ook zeker nuttig bij digitale toetsen. Vragentrein kun je gratis downloaden, installeren en gebruiken.De bovengenoemde programma's en beschrijvingen kun je vinden op de website 'Woordkasteel'.


Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.