woensdag 9 december 2015

Kids4cito: Gratis oefenen voor de Cito Entree- en EindtoetsOp de website Kids4cito (Twitter: @Kids4cito) kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 gratis oefenen voor de ‘Entree toets’ (taal, rekenen, studievaardigheden en wereldoriëntatie) en de ‘Cito Eindtoets’ (taal, rekenen, studievaardigheden en wereldoriëntatie). De opgaven voor taal en studievaardigheden kun je zelfs laten voorlezen. Daarnaast vind je er ook nog oefeningen voor Engels, oefen met typen en een aantal spelletjes.

Kids4cito is gemaakt en wordt onderhouden door Tom en Brigitte. Op de pagina ‘Over ons‘ schrijven ze o.m. het volgende:
"Toen wij de Entree-toets en de Cito-toets moesten maken gingen we, net als jij, op zoek naar opgaven op internet. Maar oefeningen zijn bijna niet te vinden. We baalden dat je 1 of 2 opgaven kon maken en dan eerst lid moest worden of zelfs moest betalen om verder te oefenen. Toch wilden we oefenen en gingen voor elkaar opgaven maken of we haalden oefenboekjes uit de bibliotheek.Tom vond het heel leuk om zelf een website te maken en we dachten dat het leuk zou zijn als ook andere kinderen onze zelf gemaakte opgaven konden maken. We merkten aan de e-mails en de berichten op het gastenboek dat er veel behoefte was aan online oefenen, liefst in combinatie met een spelletje. Zo hebben we het spelletje galgje, met de vaak fout gespelde woordjes gemaakt, waarbij jullie zelf nieuwe woordjes kunnen insturen. En zo is Kids4cito ontstaan, gratis oefenen, zonder dat je lid hoeft te worden…" Lees meer »

Samengevat: Waarom Kids4cito volgens de makers dè oefensite is..?

 • Alles is gratis.
 • Je hoeft geen lid te worden.
 • Je kunt de opgaven laten voorlezen.
 • Je kunt de lettergrootte aanpassen.
 • Regelmatig nieuwe opgaven.
 • Leerzame spelletjes.
 • Geschikt voor tablets & smartphones.

Website

3 opmerkingen:

 1. Echt een super site om te leren. En ook echt gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal goed, inderdaad de enige gratis site. Ik heb die twee scholieren gezien bij VARA KASSA, zaten daar aan tafel met Squla. Blijkt dat het net zo goed is opgezet, en dat door twee van die jonge gasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze hebben ook leerboekjes gemaakt. ik hebt ze allemaal. Ik ga de cito heel goed maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.