donderdag 3 december 2015

Met 'Block Posters' maak je een grote gratis poster van een afbeelding


De gratis en zonder account te gebruiken webtool 'Block Posters' kwam ik tegen op het edublog Free Technology for Teachers van Richard Byrne in zijn blogpost 'Print Posters With Almost Any Printer'.

Met 'Block Posters' maak je in drie stappen posters van een (eigen) afbeelding:
  • Stap 1: Afbeelding uploaden.
  • Stap 2: De afbeelding in 'stukken' verdelen (die je later- na het downloaden - aan elkaar moet plakken.
  • Stap 3: De poster downloaden.
In een andere blogpost over 'Block Posters' - 'How to Print a Poster With a Standard Printer' staat een door Byrne gemaakt uitlegfilmpje:


Handleidingen


Conclusie

  • Leuk om te gebruiken als je opvallende poster nodig hebt voor een schoolactiviteit, bijvoorbeeld een sportdag, afscheidsavond van groep 8, fancy-fair, enz. of voor jouw groep, bojvoorbeeld met 'uitleg' van iets of regels in de klas.
  • Een leuke tool die heel eenvoudige te gebruiken is, maar - denk ik - een heleboel dure 'printer'-inkt kost. Zeker als je meerdere posters wilt afdrukken. Wellicht kan het uiteindelijk goedkoper zijn om de poster af te laten afdrukken. Zo las ik op het edublog 'Juf Maaike' de blogpost 'Makkelijk zelf (onderwijs) posters maken en afdrukken'. In deze blogpost schrijft Juf Maaike:
"(...) Je kunt zelf ook heel makkelijk posters maken, via sites als Canva. Je pakt of bedenkt een mooie tekst, zet deze in een mooi lettertype en zoekt er een leuke afbeelding bij. Kind kan de was doen! Ik zocht naar een goede site om deze posters in goede kwaliteit af te drukken...(Bron)"
Zij betaalde € 12,89 inclusief verzendkosten... Jouw poster maak je ook op de betreffende website. Wil je meer weten, lees dan even de blogpost van juf Maaike.

Website

1 opmerking:

  1. Al veel gebruikt met feesten, Kinderboekenweek en in mijn webpaden. Kijk maar eens 3e kolom onderin http://webpad-200-jaar-koninkrijk.yurls.net/nl/page/

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.