donderdag 28 januari 2016

Adblock voor Youtube™: Weg met die reclame in YouTube-filmpjes!


De reclameblokken op de tv zijn voor mij een dagelijks ergernis. Aan de andere kant: die reclameblokken bieden een prachtige mogelijkheid om even koffie te zetten, een afwasje of een 'kleine boodschap' te doen en noem op...

Ook op YouTube heeft de reclame toegeslagen. Bij een heleboel filmpjes op YouTube krijg je aan het begin van het filmpje een irritante reclameboodschap en tijdens het afspelen verschijn er ineens een soort van balk-met-reclame in het filmpje. Daarnaast staat er op een 'YouTube'-pagina ' ook nog allerlei rommel zoals 'reacties' en een sliert gerelateerde filmpjes. Kortom: om een filmpje rustig te bekijken heb je - vind ik - al dat gedoe niet nodig. Gelukkig bestaan er een tweetal hulpmiddelen om de reclame aan het begin van de filmpjes de nek om te draaien en alle andere narigheid op een 'YouTube'-pagina te laten verdwijnen. Uiteraard vind YouTube dat niet leuk... Maar dat geldt voor veel gratis websites die geld verdienen met het vertonen van reclame. Zie mijn blogpost 'Uitzending Radar afgelopen maandag: 'De keerzijde van adblockers''.

1. De extensie 'Adblock voor Youtube™'

De extensie 'Adblock voor Youtube™' verwijdert de video-advertenties die je vak aan het begin van een YouTube-filmpje ziet.
"Install Adblock for Youtube™ now and all the Pre-Roll Ads on Youtube™ are gone, forever!The enhanced Adblock removes any ad videos shown before your video as well."
 Gespot via ICT&Onderwijsblog - Pierre Gorissen: 'Adblock for YouTube'.


'Adblock voor YouTube' is ook verkrijgbaar voor de browser 'Mozilla Firefox'.

2. 'Customize YouTube with Adblock Plus'

Ik vond ook nog de website 'Customize YouTube with Adblock Plus' om "video ads, comments and more on YouTube" te blokkeren. Deze website voegt 'filterlijsten' toe aan Adblock Plus, die je natuurlijk wel geïnstalleerd moet hebben.Er zijn vier mogelijheden:
  • Block all YouTube annoyances:
  • Block only comments:
  • Block only suggestions:
  • Block only other annoyances


Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.