woensdag 6 januari 2016

Een persoonlijk (e-)boekje maken van Wikipedia doe je zo...


Enige tijd geleden las ik in de rubriek 'Workshop' op de website van het computertijdschrift 'Computer Idee' de workshop 'Hoe maak je een e-boek van Wikipedia?' (15-12-2015).

In een duidelijk uitlegfilmpje legt Gerard Lodder uit hoe je van allerlei onderwerpen uit de online encyclopie 'Wikipedia' een e-book kunt maken in 'pdf'- en/of 'epub'-formaat.
"Wikipedia is de grootste gratis bron van informatie op internet, maar misschien wil je de digitale encyclopedie wel juist lezen op een e-reader, of die zonder internetverbinding beschikbaar maken. Je kunt van losse lemma's makkelijk een e-boek maken, in PDF en epub-formaat. Handig! (Bron)"

Uitlegfilmpje 'Hoe maak je een e-boek van Wikipedia?'Handig! Het is net een echt boek! 'Hoofdstuk'-indeling, pagina's netjes genummerd en zelfs de bronvermelding staat erbij. Wellicht kun je zo'n e-book gebruiken als je achtergrondinformatie wilt hebben bij het voorbereiden van een les. Je hoeft dan niet steeds online op Wikipedia te kijken bij de onderwerpen die bij jouw les passen, want je hebt alles op papier overzichtelijk bij elkaar.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.