dinsdag 26 januari 2016

Gelezen op 't Web. Artikeltjes die ik interessant vind [14]

In de rubriek 'Gelezen op 't Web - Deel 14' vind je weer een aantal m.i. interessante artikelen over gratis online tools, freeware, handige tips & trucs, online lesideeën en lesmateriaal en allerlei interessante online ICT-zaken die mogelijk zijn te gebruiken in het basisonderwijs. Ik vond deze artikelen op edublogs en voor het onderwijs interessante websites en wil deze artikelen delen...


"Het is niet leuk om over na te denken, maar het moet helaas toch: Wat doe je met je Facebook-account als je overlijdt? Het lijkt misschien triviaal maar er staan heel veel persoonlijke berichten in je account. Eén van de opties is om een 'digitale erfgenaam' in te stellen op Facebook. Dat is een contactpersoon die na je overlijden toegang krijgt tot je account. We laten je in deze workshop zien hoe je dat instelt..." Lees het volledige artikel »

"Voor veel kinderen is de overgang van groep 2 naar groep 3 groot. Van bouwen met blokken, spelen met poppen en allerlei andere spelactiviteiten naar opdrachten maken in een werkboekje terwijl ze stil moeten zitten aan een tafeltje..
Je kunt je kind op een leuke en makkelijke manier helpen en ondersteunen tijdens dit veranderingsproces en hem/haar tegelijk helpen met de nieuwe leerstof door middel van rekenspelletjes groep 3
Je kunt je kind op een leuke en makkelijke manier helpen en ondersteunen tijdens dit veranderingsproces en hem/haar tegelijk helpen met de nieuwe leerstof door middel van rekenspelletjes groep 3..." Lees het volledige artikel »

"Het schooladvies dat basisscholen geven aan leerlingen in groep 8, is hoger geworden sinds het systeem waarmee het niveau voor de middelbare school wordt bepaald is veranderd..." Lees het volledige artikel »

"Het is als leerkracht zeer belangrijk om goed te communiceren met de ouders van je leerlingen. Op deze manier ontstaat er een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel dat goed uitpakt voor het kind. Ouders hebben namelijk een grote invloed op hoe hun kind zich op school ontwikkeld. Goede ouderbetrokkenheid draagt vaak bij aan betere resultaten voor de leerlingen omdat beide partijen samen beter weten wat belangrijk is voor het kind..." Lees het volledige artikel »

"Het is ondertussen bijna vier jaar geleden dat Google Drive werd gelanceerd bij ons, en toch is het nog steeds een absolute ramp om alle bestanden fatsoenlijk te organiseren. Wie veel tijd investeert slaagt daar wel, maar het is nog steeds te omslachtig om bestanden te verplaatsen en alles te organiseren. Tot nu, want Google brengt een langverwachte update naar Drive. Een overzicht van de drie nieuwe, handige functies... Lees het volledige artikel »

"Gmail is misschien wel de populairste webmaildienst van dit moment. De opslagruimte, snelheid, zoekfunctie en bereikbaarheid zijn een pre. Minder bekend zijn de handige extra's die de dienst nog handiger maken. We brengen drie pareltjes onder je aandacht..." Lees het volledige artikel »

"I love the Internet. I love web apps. I love the convenience of not installing anything to start something. When you visit Wikipedia, everything is right there, no more steps needed! And so I get annoyed when some service asks me to register before I can begin to use it.
Not all web apps require that though. There are common web tasks you can do without signing up, like sharing a photo on Imgur or shortening a link with is.gd. Heck, you can start a video conference without registrations now.
So let’s see what else the World Wide Web has to offer without requiring you to sign up or log in with social accounts, which can be fraught with its own dangers (...) 
So let’s see what else the World Wide Web has to offer without requiring you to sign up or log in with social accounts, which can be fraught with its own dangers..." Lees het volledige artikel »

"Vanochtend heb ik bij de Daelzicht Academie een workshop verzorgd over hoe je Twitter en RSS kunt gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. De zoekfunctie van Twitter speelt daarbij onder meer een belangrijke rol..." Lees het volledige artikel »

"Zeker bij een dienst als Facebook is het erg belangrijk je account goed te beveiligen. Het staat er barstensvol met persoonlijke informatie, en indringers kunnen er veel schade mee inrichten als ze binnen weten te komen. Hoog tijd om eens wat extra beveiliging in te zetten. Bijvoorbeeld met tweestapsverificatie! Zo zet je dat aan in Facebook..." Lees het volledige artikel »

"Gisteren las ik op educatorstechnology.com een artikeltje waarin 9 digitale vaardigheden werden opgenoemd die iedere leraar zou moeten hebben. Het is mij onduidelijk waarop ze het precies baseren. De vaardigheden worden in de post zelfs 'fundamenteel' genoemd..." Lees het volledige artikel »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.