vrijdag 15 januari 2016

Gespot! De website 'Verrijkingsstof: Een verrijking voor de les!'


Op de website 'Verrijkingsstof - Een verrijking voor de les' vind je gratis verrijkingsstof voor het basis- en voortgezet onderwijs.
"Een les over mammoetkiezen, de snelheid van het geluid of overleven op de Noordpool? Met verrijkingsstof.nl haalt u de expertise van diverse Nederlandse kennisinstellingen naar de klas. Aan de hand van foto's, films en een vracht aan informatie gaan leerlingen zelf op onderzoek uit. Originele onderwerpen komen tot leven met speelse werkvormen en praktische opdrachten. Verrijkingsstof.nl biedt prikkelende lesstof voor het basis- en voortgezet onderwijs waar u meteen mee aan de slag kunt."
De website 'Verrijkingsstof' is ontstaan uit een samenwerking tussen de erfgoedinstellingen Naturalis, het Museon en het Universiteitsmuseum Utrecht, aangevuld met de BMC adviesgroep en het Telematica Instituut. Het initiatief is gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W in het kader van de regeling Digitaliseren met beleid.
De lesmodules zijn verzorgd door Naturalis, het Museon en het Universiteitsmuseum Utrecht.


Voor het basisonderwijs zijn op deze website lesmodules te vinden voor:

Voorbeeld aardrijkskunde: de lesmodule 'Hoge bergen, diepe dalen'


Leuke site! Als je een thema of project in jouw klas gaat doen, moet je zeker op deze website kijken of er iets bijzit dat je kunt gebruiken. Ook te gebruiken bij de aardrijkskundeles.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.