dinsdag 26 januari 2016

Gespot! Platform Onderwijs 2032: Eindadvies 'Ons onderwijs2032'

2032..!?. Zal ik het nog meemaken..?? :-) Ik ben dan 83...
"Het Platform Onderwijs2032 heeft in 2015 in opdracht van de staatssecretaris van Onderwijs een maatschappelijke dialoog gevoerd over de inhoud van het primair en het voortgezet onderwijs. Het doel was te komen tot een visie op de kennis en de vaardigheden die leerlingen moeten opdoen met het oog op (toekomstige) ontwikkelingen in de samenleving. Leerlingen, leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en maatschappelijke en culturele instellingen gingen met elkaar en met de Platformleden in gesprek. Het Platform heeft daarnaast gebruikgemaakt van wetenschappelijke inzichten en voorbeelden uit andere landen..." Lees / download de volledige brochure »

Lees ook het interessante artikel op de website van de 'Onderwijs Coöperatie', geschreven door Dick van der Wateren: 'Ons Onderwijs2032. Neem je ruimte'.
"Zaterdagmiddag bood Paul Schnabel het rapport Ons Onderwijs2032 aan Staatssecretaris Dekker aan. Voor mij was dit een van de hoogtepunten in een lange reeks verheugende nieuwe ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs..." Lees het volledige artikel »


Op de homepage van de website 'Ons Onderwijs 2032' staat:
"Leerlingen leggen in het primair en voortgezet onderwijs de basis voor hun toekomst. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen die nu voor het eerst naar school gaan nodig om in 2032 goed aan hun volwassen en werkende leven te beginnen? Het eindadvies van het Platform Onderwijs2032 formuleert op deze vraag een antwoord. Het advies is op 23 januari 2016 gepresenteerd.
Onderstaand model laat zien uit welke onderdelen het advies bestaat. Het model is samenhangend en interactief: als je meer wil weten over een bepaald onderdeel, kun je op de betreffende bol klikken. Je komt dan terecht op een onderliggende pagina met meer informatie. Meteen het volledige adviesrapport lezen? Klik dan hier!"
Dit is een screenshot van de afbeelding van het model waarover in het citaat hierboven wordt gesproken:


Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.