vrijdag 8 januari 2016

Handig! Oefen moeilijke woorden met 'Flits een woord'


Met de online tool 'Flits een woord!' (Flitswoord) op de 'Oefensite Jan Ligthartgroep Tilburg' kunnen jouw leerlingen eenvoudig online flitskaartjes maken waarmee ze moeilijke woordjes thuis en op school kunnen oefenen.
"Maak je eigen lijstje met woorden dat op je scherm zal flitsen. Type of plak je lijst met woorden in het vak. Zorg er wel voor dat je elk woord van elkaar scheidt met een KOMMA, anders krijg je de hele reeks achter elkaar geplakt. Klik op de tijd dat het woord in beeld moet zijn (2, 3, 4 of 5 seconden). Zijn alle woorden geFLITST, dan krijg je deze nog een keer te zien in de juiste volgorde. Dat kan heel handig zijn als je ze hebt opgeschreven en je de geFLITSte woorden nog wilt nakijken. Ideaal om in de klas te gebruiken voor het digitale schoolbord. Bedenk wel: elk woord van elkaar scheiden met een komma!"
Het online tooltje is ook goed te gebruiken op je digibord. Je kunt dan klassikaal oefenen met de hele klas of een groepje leerlingen.

Je kunt de 'kaartjes' niet opslaan of uitprinten! Je zult de woordjes bij iedere keer dat je 'Flits een woord' gebruikt opnieuw moeten intypen.


Je kunt 'Flits een woord' ook gebruiken om bijvoorbeeld de tafels te oefenen of andere hoofdrekensommetjes op tempo te laten uitrekenen. Je moet de sommetjes dan zonder uitkomt intypen. Als je de sommetjes wilt laten nakijken, kun je op je digibord vast wel een trucje bedenken om de uitkomsten uit het niets te voorschijn te toveren...

Overigens: achter het laatste woord dat je invoert, moet je géén komma plaatsen, anders wordt dat woord niet getoond.

Handleiding

Op het edublog 'ICT-idee' van Herman van Schie (Twitter: @HvanSchie) vind je in de blogpost '105. Leer foutloos schrijven met "Flits een woord"' (mei, 2012) een uitgebreide handleiding en een paar goede tips voor het gebruik van 'Flits een woord'.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.