vrijdag 8 januari 2016

Hoe maak je eenvoudig flitskaarten met een Google Spreadsheet?


Heb jij een account bij Google, bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van 'Gmail', dan kun je ook gratis gebruik maken van de online opslagdienst van Google: 'Google Drive'. Gebruik je 'Google Drive' dan kun je ook gratis gebruik maken van - ik noem het voor het gemak maar even - 'Google Office' met o.m. de modules 'Google Documenten', 'Google Presentaties', 'Google Formulieren' en 'Google Spreadsheets'.

Met 'Google Spreadsheets' kun je - behalve natuurlijk 'spreadsheets' - ook flitskaarten maken. Hiervoor heb je wel een extra tooltje nodig dat je kunt vinden op 'Flippity.net: Easily turn a Google™ Spreadsheet into a set of Online Flashcards'.

Op de flitskaarten kun je afbeeldingen, video's en tekst plaatsen. Ook kun je een lijst maken met de vragen en antwoorden op de flitskaarten, een woordwolk en een quiz printen n.a.v. de flitskaarten. Een demo van een set flitskaarten vind je hier.

Op Flippity.net vind je een (Engelstalige) handleiding aan de hand waarvan je in vier stappen flitskaarten kunt maken van een 'Google Spreadsheet'.

Uitlegfilmpje: 'How to Create Flashcards from a Google Spreadsheet'


,
Bron: YouTube - 'How to Create Flashcards from a Google Spreadsheet' - Richard Byrne (06-02-2015)

Voor alle duidelijkheid: je kunt Flippity.net alleen gebruiken als je een gratis 'Google'-account hebt. Heb je geen account bij Google en wil je flitskaarten maken zoals hierboven beschreven, dan dien je eerst een 'Google'-account aan te maken. Een gratis 'Google'-account kun je hier aanmaken.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.