dinsdag 19 januari 2016

Interessante Yurls gespot! 'Wereldorientatie groep 5-8'


De Yurls 'Wereldoriëntatie groep 5-8' is gemaakt door een juf die blijkbaar haar naam niet wilde noemen, maar wel een fotootje van haarzelf op haar Yurls heeft geplaatst. Hoe dan ook: 'Wereldoriëntatie groep 5-8' is een mooie Yurls en leuk en interessant om te gebruiken als je thematisch werkt bij aardrijkskunde, geschiedenis en biologie, of een onderwerp zoekt voor een project of thema.

De juf schrijft op haar Yurls:
"In plaats van een uurtje aardrijkskunde en een uurtje geschiedenis en biologie per week is het voor kinderen veel natuurlijker als ze per twee of drie weken aan 1 thema werken. Je kunt kiezen voor vijf thema's per jaar voor aardrijkskunde, vijf voor geschiedenis en vijf voor biologie.Je kunt dan ook gerichter werken aan de woordenschat.Voor deze vakken is op internet veel moois te vinden. Als de leerkracht klassikaal de basisstof doet, kunnen de linderen (vaak in tweetallen) met behulp van deze site verder leren op basis van belangstelling."
Je kunt deze Yurls natuurlijk ook gebruiken bij een thema of project in jouw groep over één van de thematische onderwerpen op deze Yurls.

Website:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.