dinsdag 19 januari 2016

Uit de oude doos: Leuke interactieve animatie over de Middeleeuwen


Deze animatie over de Middeleeuwen (met o.m. geluiden en teksten) - die dateert uit 2004, nostalgie dus - blijft nog steeds leuk! Gelukkig dus, dat ie nog steeds op het web staat. Toen ik nog werkzaam was voor de klas gebruikte ik deze animatie ieder schooljaar in mijn lessen over de Middeleeuwen. Ook leuk om te 'vertonen' op jouw digibord! Deze animatie is ooit gemaakt door o.m. Sipke Kloosterman (POLS Netwerk), de bedenker van Yurls.

Onder de animatie staan een aantal 'links' die nog werken: 'Lees dit eerst!'', 'Kleurplaten' en 'Werkblad downloaden' ('Word'-document). Er bestaat ook een 'Informatie voor de leerkracht'. Maar - gezien de leeftijd van deze animatie werken een aantal 'links' in deze 'informatie' niet meer,
De 'link': 'Meer informatie over de Middeleeuwen' onder de animatie werkt ook niet meer! Om meer informatie over de Middeleeuwen te vinden kun je deze 'link' gebruiken, die verwijst naar 'Internetwijzer Basisonderwijs - Zoek op Middeleeuwen'. Ook de knop 'Meester Sipke Zoeken' - links in de animatie - werkt niet meer. Gebruik nu de 'link' 'MeesterSipke.nl' en zoek op Middeleeuwen.

De knop 'Meer Spelletjes' doet het gelukkig nog wel en verwijst naar de homepage van 'Spelletjesplein.nl'. Op 'Spelletjesplein.nl' staan de geschiedenisspelletjes op een andere pagina, nl de pagina 'Plein 7 Geschiedenis'.

Je vindt ook nog vijf leuke geschiedenisspelletjes op www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/geschiedenis/ en op www.leerspellen.nl/Geschiedenis-spellen.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.