maandag 18 januari 2016

Wheel Decide: een online rad van avontuur voor vele activiteiten in jouw groep


Wheel Decide is een gratis Engelstalige webtool die je kunt gebruiken zonder dat je je moet registreren. Dit 'rad van avontuur' kun je zelf voorzien van teksten waaruit je moet kiezen. Klik op 'Click to Spin' om Wheel Decide te laten kiezen. Je kunt deze tool op allerlei manieren gebruiken in jouw groep. Bijvoorbeeld bij een rekenles. Zie het filmpje hieronder. Dit filmpje is ook een 'tutorial'.

Uitlegfilmpje Wheel DecideWheel Decide kun je gebruiken als een
  • At random namenkiezer. Je vult dan de namen van jouw leerlingen in door op de blauwe knop 'Make/Modify Wheel' te klikken.

Je kunt de naam van de gekozen leerling ook laten verwijderen door in het scherm 'Make your Wheel' te klikken en bij de 'Advanced options' een vinkje te plaatsen voor 'Remove choice after it is landed on'.
  • 'Verlotings'-machine: iets verloten in de klas. "Noem een getal onder de 25...". Je kunt tot maximaal 100 getallen invoeren in Wheel Decide.
  • 'Lootjes'-trekker bij de Sinterklaasviering / surpisemiddag, o.i.d.


Conclusie

Wheel Decide is een prachtige multifunctionele tool om in de klas te gebruiken. Je kunt er heel veel dingen mee doen bij 'feestjes' e.d. in je groep, maar je kunt Wheel Decide  ook gebruiken in allerlei lessen. Laat je fantasie de vrije loop.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.