maandag 11 januari 2016

Wiskundewonder van het Prisma: gratis online oefeningen voor rekenen


Op de website 'Wiskunde van het Prisma online oefenen' staan online oefeningen in de vorm van spellen die je kunt gebruiken voor rekenen. Bovendien zijn er ook allemaal uitlegfilmpjes te vinden.

'Wiskunde van het Prisma online oefenen' is één hele grote pagina. Wil je alles eerst eens bekijken dan moet je - als de pagina geladen is - naar beneden scrollen.

De 'reken'-oefeningen staan bij de verschillende onderdelen van het rekenen en zijn genummerd. Hieronder zie je een voorbeeld van 'reken'-onderdeel '55 - breuken' (afbeelding 1):

Afbeelding 1

Als je op de plaatjes klikt kom je bij de verschillende oefeningen. Klik je bijvoorbeeld op het poppetje voor 'Optellen en aftrekken', dan kom je op een andere pagina. In dit geval een pagina met twee uitlegfilmpjes over 'breuken optellen en aftrekken'. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2

Op 'inhouds'-pagina staan ook nummertjes met daarachter een rekenonderdeel waar geen oefeningetjes bijstaan. Wellicht dat die in de toekomst nog komen...

Maar..., er is nog meer te vinden!

De pagina 'Wiskunde van het Prisma online oefenen' is onderdeel van de Vlaamse website 'Wiskundewonder.be' en gemaakt door Steven Cnudde. Ook hier heb ik wat rondgesnuffeld...


M.n. de 'Online Lessen' en 'Online Oefenen' zijn interessant voor wat betreft oefenstof rekenen voor groep 1 t/m 8.
  • Onder 'Online Lessen' vind je onder 'Getallen' en 'Meetkunde' leuke oefenstof. Bij 'Meetkunde' vind je m.n. leuke 'links' m.b.t. onderwerp en oppervlakte (uitlegfilmpjes).
  • Onder  'Online Oefenen' vind je allerlei rekenspelletjes.

Conclusie

Op de pagina's 'Wiskunde van het Prisma online oefenen',  'Getallen' en 'Meetkunde' (de laatste twee pagina's onder 'Online Lessen') vind je leuk oefenmateriaal voor rekenen. Je moet hier zeker eens gaan snuffelen, want er zit vast wel iets bij dat je bij jouw rekenlessen kunt gebruiken.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.