woensdag 3 februari 2016

Gespot! 3 Startpagina's over het menselijk lichaam...


In een (recent) verleden heb ik drie blogpost geschreven over websites die het 'menselijk lichaam' als onderwerp hebben:
Inmiddels heb ik twee 'Yurls'-startpagina's gevonden met ontzettend veel 'links' over het 'menselijk lichaam'. Op Kinderpleinen.nl spotte ik 'MENSELIJK LICHAAM - Startpagina / Websites en pleinen over het menselijk lichaam'.

#1. Yurls 'Menselijk lichaam' van meester HenkYurls 'Meester Henk - Menselijk lichaam', gemaakt door meester Henk Vink (Twitter: @meesterhenkvink).

Meester Henk schrijft op deze Yurls:
"Tevens kun je kijken bij de site van Andre Gilara. Hoewel er natuurlijk een overlap is (zelfde onderwerp), zijn beide sites toch anders van opzet."

#2. Yurls 'Menselijk lichaam' van Andre GilaraYurls 'Menselijk lichaam', gemaakt door Andre Gilara (Twitter: @AndreGilara)

#3. Kinderpleinen.nl: 'MENSELIJK LICHAAM - Startpagina / Websites en pleinen over het menselijk lichaam'


"Wat weet jij van het menselijk lichaam? Ken je de organen, en de onderdelen? Leer van alles over het menselijk lichaam, organen, botten, weefsels en andere onderdelen ervan."

Wat kun je ermee in de klas...

  • Beide 'Yurls'-pagina's en de pagina op 'Kinderpleinen.nl' bieden niet alleen 'links' en informatie die je kunt gebruiken in je menskundelessen, maar ook kijk- en leesstof voor jouw leerlingen over alles wat met het menselijk lichaam heeft te maken.
  • Ook al heb je zelf geen 'Yurls'; je kunt de 'Yurls'-startpagina's van beide meesters gratis en zonder enige beperkingen bezoeken en gebruik maken van al het moois dat je hier vindt. Je kunt materiaal van deze sites gebruiken om een mooie 'menskunde'-les te maken voor op je digibord; als achtergrondmateriaal voor je lessen  en noem maar op. Uiteraard geldt dat laatste ook voor de 'menskunde'-pagina op 'Kinderpleinen.nl'.
Kortom deze drie pagina's zijn beslist te moeite waar om bij je favorieten te plaatsen. Ik zou zeggen: ga ze meteen bekijken. Je krijgt er absoluut géén spijt van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.