maandag 8 februari 2016

'Lees het zelf': online zelf leren lezen


'Lees het zelf' is een website, een leesspel met de klankgebaren, waarmee jij jezelf kunt leren lezen. Deze webite is bestemd voor de leeftijdsgroep 5 - 50 jaar, dus ook geschikt voor NT1 en NT2. De website is gratis te gebruiken voor thuisgebruikers. De site kan eventueel ook op school worden ingezet via een groepsaccount dat niet gratis is, (Bron)


Op deze site leer je letters verklanken en koppelen tot een woord. Ook kun je er de letters leren, inclusief de klank. Klik hiervoor op 'letters'. ER staan momenteel vier thema's op deze site: dieren, zelf, vervoer en boerderij. Klik je op een thema dan krijg je een serie plaatjes te zien met woorden en in ieder plaatje een grijs vraagteken. Klik je op het vierkantje met het vraagtaken, dan zie een een lijstje met de woordjes die gaat aanleren. Zie afbeelding 1. Lees verder door op het plaatje 'uitleg & info' te klikken of ga direct naar 'uitleg & info' en kies vervolgens het plaatje 'Hoe het werkt'.

Afbeelding 1
Lees bij 'uitleg en info' ook
Wil je ook de vorderingen van het 'zelf leren lezen' bijhouden, dan moet je je aanmelden of inloggen.
Ga het daarna eens uitproberen! Het ziet er leuk uit!

Ken je deze site, heb je er ervaring mee of kinderen mee laten werken, schrijf dan a.u.b. jouw ervaringen bij de reacties.

Website

1 opmerking:

  1. Ik vind het jammer dat de woorden niet ook in zijn geheel uitgesproken worden. Je zegt geen bu-oo-t maar boot. Ook moet ik van elk woord weer terug naar het hoofdmenu. Dat werkt heel omslachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.