vrijdag 5 februari 2016

Welllicht handig! Metric Conversions: Meet-éénheden Converteren


'Metric Conversions - Meet-éénheden Converteren' is wellicht een handige website om bij het converteren van meeteenheden bij bijvoorbeeld een reken-, techniek- of aardrijkskundeles te gebruiken.

Op deze website kun je valuta, temperatuur, gewicht, lengte, oppervlakte, volume, snelheid en tijd converteren naar andere eenheden.
"Het metrisch stelsel is ontstaan ​​in Frankrijk in 1799 als gevolg van de Franse Revolutie, hoewel decimale eenheden al eerder gebruikt werden in tal van andere landen en culturen. Hoewel er veel verschillende meetsystemen waren en de definities van deze eenheden zijn herzien, is de moderne vorm van het metrisch stelsel het officiële systeem van metingen van de meeste landen. Het metrisch stelsel staat bekend als het "Internationale Stelsel van Eenheden".
Omdat andere meetsystemen nog steeds gebruikt worden in de hele wereld, zoals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, heeft deze site tot doel mensen te helpen meetéénheden om te zetten met Metrische Converter en Metrisch conversietabel, en om alternatieve metingen waarmee ze niet vertrouwd zijn beter te begrijpen. De eenheden zijn onderverdeeld in soorten (zoals Temperatuur Conversie, Gewichtsconversie, enz...) zichtbaar op de rechterzijde, die vervolgens leiden tot een reeks metrische conversierekenmachines."
De Nederlandse versie van deze website is een vertaling van de Engelstalige website. Hierdoor zijn soms wat zaken  niet vertaald. Ik heb ook de indruk dat er op de Engelstalige website (www.metric-conversions.org) meer conversies mogelijk zijn. Ik kom hier namelijk ook angle, pressure, energy and power en health and wellbeing tegen.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.