maandag 15 februari 2016

Yurls Entree: verzamelt educatieve websites en webapps waar je moet inloggen

Als je nog steeds geen - helemaal gratis! - Yurls hebt, wordt het nu hoog tijd dat je een Yurls gaat maken voor jezelf en/of jouw groep, want de redactie van Yurls maakt ook zelf heel handige Yurls-pagina's, waar dingen opstaan die je rechtstreeks naar jouw eigen 'Yurls'-startpagina kunt kopiëren. Zo is inmiddels de 'Yurls Entree' online gezet. Hartstikke handig..!!

Wat is 'Yurls Entree'? 

Leerlingen en leerkrachten moeten regelmatig inloggen op diverse websites en webapps om hun werk te kunnen doen. De sites waar je moet inloggen verzamel je eenvoudig op je eigen Yurls.

Om je te helpen heeft de redactie van Yurls dit soort sites geordend op 'Yurls Entree'. Door op 'Yurls Entree' op het 'gereedschapsicoon' te klikken van de voor jou relevante boxen, kun je die boxen naar jouw eigen Yurls kopiëren. Zo verzamel je al de websites en webapps die jij en/of jouw leerlingen gebruiken op jouw eigen Yurls. Handig toch..!!


 1  = Klik op het 'Gereedschapsicoontje' van een box.
 2  = Klik vervolgens op 'Voeg toe aan Yurls' en de box staat op jouw eigen Yurls.

Heb je nog geen eigen 'Yurls'..? 

In de tijd dat ik nog 'voor de klas' stond, had ik een Yurls. Mijn leerlingen en ik waren daar reusachtig enthousiast over. Ik verzamelde hier van alles op wat bij mijn lessen paste: websites, filmpjes, internetopdrachten, huiswerkagenda en noem maar op. Reuze handig, want alles stond bij elkaar. Heb je dus nog geen Yurls, dan adviseer ik je om er no snel mogelijk eentje aan te maken. Je doet je zelf én je leerlingen er een groot plezier mee!

Kijk eens op de volgende 'Yurls'-pagina's van de redactie van Yurls om een indruk te krijgen:

 • 'Yurls vakken en onderwerpen'
  Verwijzingen naar Yurls-pagina's over een vakgebied of onderwerp als rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en vele thema's. Dit overzicht is bedoeld om Yurls gebruikers te helpen bij het vullen van een hun eigen pagina.
 • 'Yurls Actueel'
  Verwijzingen naar lesmateriaal bij alle relevante thema's voor het basisonderwijs.
 • 'Yurls Werkboekjes'
  Deze werkboekjes kun je eenvoudig verzamelen op jouw eigen Yurls en weer delen met collega's.
En dit is nog maar het topje van de ijsberg! Ik noem niet eens de 'Yurls'-pagina's van collega's want dat zijn er verschrikkelijk veel...
 • Aanmelden voor een eigen Yurls, doe je hier »
 • Handleidingen voor het bouwen van je eigen Yurls, vind je op 'Yurls Support'.
 • Yurls Trainingen: Vanaf 1 januari 2016 worden trainingen over Yurls gegeven, verzorgd door speciaal door Yurls gecertificeerde trainers! Je leest er meer over op de Yurls 'Trainingen Yurls'

Op de hoogte blijven van alle 'Yurls Nieuwtjes'..?

Je kunt Yurls ook volgen via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.