vrijdag 18 maart 2016

Laat leerlingen virtueel wandelen door het middeleeuwse 's-Hertogenbosch

Met het spel 'De Lakenmarkt - 's-Hertogenbosch' kan een leerling een virtuele wandeling maken door het middeleeuwse 's-Hertogenbosch. Tijdens zijn/haar wandeling krijgt de leerlingen allerlei opdrachten en kan 'stuivers' verdienen, maar ook weer uitgeven. De 'wandeling' is voorzien van stemgeluid en geluiden uit de middeleeuwse stad.
"Hallo,Zin in een avontuur? Vooruit dan! Je bent terechtgekomen in de middeleeuwen. In de verte zie je de stadsmuren van 's-Hertogenbosch. Ga er snel heen en vraag aan de poortwachter wat je moet doen."
Patrick Keysabyl (Twitter: @p_keysabyl) heeft bij deze 'wandeling' een mooi werkblad gemaakt. Dit werkblad is gratis, maar niet en vrij te downloaden. Je moet Patrick toestemming vragen via deze 'link'. 'Link' om te downloaden: https://goo.gl/jc43pB. (Zie ook bij de 'reacties').

Deze middeleeuwse stadswandeling past mooi bij een andere animatie over de middeleewen waar ik eerder over blogde: 'Uit de oude doos: Leuke interactieve animatie over de Middeleeuwen'.

Bijpassend online lesmateriaal over de middeleeuwen

Jack Nowee heeft heel wat internetopdrachten gemaakt rond het thema 'Middeleeuwen'. Je vind ze op de Yurls 'Webpaden en meer'.
Andere vindplaatsen van materiaal rond het thema 'Middeleeuwen':

5 opmerkingen:

 1. 't Is een hoop als je het zo allemaal bij elkaar ziet. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via deze link is het werkblad over 's Hertogenbosch wel vrij te downloaden:

  https://docs.google.com/document/d/1LEU8Jrm8cO5b62VXpJaUVNmGMeyZcH8uNcjSiV6QP3s/edit?usp=sharing&authkey=CKWOlcUN

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan André, maar wil je de link aanpassen in jouw tekst, want ik kreeg ondertussen al een aantal aanvragen binnen.

   Verwijderen
  2. Patrick, ik heb de 'link' gewijzigd!

   Verwijderen

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.