dinsdag 15 maart 2016

Weer iets prachtigs van Google: Een nieuwe kijk op Pieter Bruegel de Oude


Vandaag staat op de 'zoekpagina' van Google te lezen: "Een nieuwe kijk op een oude meester. Beleef Pieter Bruegel zoals nooit eerder".

Google meldt verder op deze site:
"Bijna 450 jaar later blijft de kunst van de Vlaamse kunstenaar Pieter Bruegel de Oude fascineren en inspireren. Bruegel / Unseen Masterpieces / - een virtuele beleving op het raakvlak van de grootste museumcollecties en de nieuwste technologie - brengt alle verborgen details en verhalen van de kunstwerken tot leven. Dompel u onder in de rijke wereld van Bruegel aan de hand van virtual reality-technologie en Gigapixel-afbeeldingen in ultrahoge resolutie. Zo krijgt u een uniek en deskundig beeld van de meester uit de Renaissance."

Wie was Pieter Bruegel de Oude?

"Pieter Bruegel de Oude (mogelijk Breda of Breugel, tussen 1525 en 1530 – Brussel, 9 september 1569) was een Brabantse kunstschilder. Hij was de vader van Pieter Brueghel de Jonge en van Jan Brueghel de Oude. Zelf schreef hij zijn naam en tekende hij zijn werken van 1559 tot aan zijn dood als Bruegel (zonder "h" dus), maar zijn zoons tekenden met Brueghel wat voor hem dan soms ook gebruikt wordt. Hij wordt in de literatuur soms ook de "Boeren-Bruegel" genoemd, omdat er in zijn oeuvre een aantal schilderijen voorkomen die scènes uit het boerenleven afbeelden. (Bron)"

Een filmpje over een schilderij bekijken met een 'Google cardboard'

Op de website staat o.m. het filmpje 'Bruegel: ontmoet de Opstandige Engelen [Virtual Reality]' (3600) die je - aldus Google - op je smartphone moet bekijken met een 'Google Cardbord'
"Garandeer de beste immersieve beleving: bekijk deze video met een Google-cardboard op uw smartphone. Meer info over cardboards."


Computer!Totaal: 'Wat is Google Cardboard?'

"Google Cardboard is een goedkope manier om je smartphone in een Virtual Reality (VR) headset om te toveren. Hier leggen we uit wat het precies is en hoe het werkt..." Lees het volledige artikel »
Veel informatie kun je ook vinden op de site van Google 'GOOGLE CARDBOARD - Maak op een eenvoudige, leuke en betaalbare manier kennis met virtual reality'. Hier kun je ook 'Cardboards' bestellen. De prijzen staan vermeldt in dollars. Ook vind je er een bouwtekening waarmee je zelf zo'n ding in elkaar kunt knutselen...
"MAAK JE EIGEN BRIL
Als je je eigen bril wilt maken, heb je maar een paar onderdelen nodig die je makkelijk in je garage, online of bij een doe-het-zelfzaak kunt vinden: karton, lenzen, magneten, klittenband en een elastiekje."
Een handleiding (instructies) kun je downloaden (ZIP-bestand).

Conclusie

Een prachtige site die je echt moet bekijken en er ook de tijd voor nemen, want er valt verschrikkelijk veel te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.