vrijdag 8 april 2016

Deze week gelezen op 't Web. Artikelen die ik interessant vind om te delen... [27]

Deze week vind je in de rubriek 'Gelezen op 't Web' - inmiddels aflevering 27 - weer een aantal m.i. interessante artikelen over gratis online tools, freeware, handige tips & trucs, online lesideeën, lesmateriaal en allerlei interessante online ICT-zaken die mogelijk in het basisonderwijs of privé zijn te gebruiken. Uit het rijke aanbod van artikelen deze week heb ik weer een aantal artikelen geselecteerd. Ik vond deze artikelen op edublogs en voor 'onderwijs en ICT' interessante websites en wil deze artikelen graag met je delen. Wellicht dat je er iets aan hebt...

Een overzicht alle blogposts 'Deze week Gelezen op 't Web' vind je in de rubriek 'Gelezen op 't Web'.

"(...) Lately, a number of tools have made it quite easy to generate infographics. These infographic maker tools include web apps and Office Templates that can help you create your own infographics, without having to use complex applications like PhotoShop. Furthermore, these tools and templates are usable by people who have no knowledge of graphic designing. We have compiled a list of a few platforms which offer infographic templates and tools to help you convert information into a visual infograph..." Lees het volledige artikel »

"Bjorn, de maker van de webmix, vertelt: “De Symbaloo pagina ‘rekenen’ is speciaal gemaakt voor de basisschool De Krullevaar in Nieuwegein. De school liep er tegenaan dat veel docenten graag meer gebruik wilden maken van digitale hulpmiddelen en handige sites, de drempel was echter te hoog. Er werd een oplossing gevonden door Symbaloo in te zetten. Deze pagina is erg handig voor mensen die binnen het (basis)onderwijs gebruik willen maken van handige linkjes, die het rekenen makkelijker en visueler maken voor de leerlingen...” Lees het volledige artikel »

"Leerkrachten zoeken naar manieren om het onderwijs wat interactiever te maken. Het digibord heeft ons al een eind op weg geholpen, maar in veel gevallen is er nog sprake van eenrichtingsverkeer: het digibord als een krijtbord met een stekker. Het werken met tools die ècht interactief zijn, vraagt oefening, nieuwe vaardigheden, maar ook behoorlijk wat lef. In de afgelopen jaren zijn er veel tools gekomen waarmee je interactief kan werken in de klas, bijvoorbeeld Socrative en ProConnect. Voor deze review is er echter voor gekozen om het (wat vaker gebruikte en basisschoolvriendelijke) Kahoot te bespreken. Daarbij staat de volgende vraag centraal: hoe kan een tool als Kahoot zorgen voor de kanteling in je manier van denken over onderwijs..." Lees het volledige artikel »

"’s Ochtends gaat de computer aan. Je start de nodige programma’s op om de dag mee te kunnen beginnen. Basispoort voor de vakgebieden rekenen, taal en spelling. Nog snel even je mail bekijken in Office 365 en vervolgens alvast inloggen in Parnassys. Na je eerste  kop koffie hoor je nog een mailtje binnenkomen op je telefoon, of was het toch een appje? Misschien heb je het niet door, maar je bent al de hele ochtend in de ‘Cloud’ aan het werk..." Lees het volledige artikel »

"Online opslag is erg handig. Je kunt altijd bij je documenten en het is eenvoudig ze te delen. Microsoft Office heeft daarbij een flinke voorkeur voor het eigen OneDrive, maar die liefde hoef jij niet te delen. Met een beetje handigheid koppel je Office ook aan Google Drive of Dropbox..." Lees het volledige artikel » 

"Google Drive is een handige dienst waarmee je je foto's en artikelen in de cloud kunt opslaan en beheren. Het bewaren van webcontent is met Google Drive echter iets lastiger, dus hier leggen we uit hoe je dit kunt doen..." Lees het volledige artikel »

"Het kan de beste overkomen. Jarenlang vertrok Adam Savage, presentator van het populaire Amerikaanse wetenschappelijk programma MythBusters, naar het werk nadat hij een foto van zijn wagen had genomen die voor zijn deur stond. Hij postte het kiekje rechtstreeks vanaf zijn iPhone op de sociale media met de zin: “Now it’s off to work in my beast.”.Gelukkig was het de krant The New York Times en niet een stel inbrekers die hem er op attent maakte dat hij hiermee precies aangaf waar hij woonde en om hoe laat hij niet thuis was. De foto staat nog steeds online. “Ik ben gewoon niet beroemd genoeg voor stalkers”, probeerde Savage te smoezen nadat hij veiligheidshalve toch maar zijn geotag-functie van zijn iPhone had uitgezet.Natuurlijk staan de foto’s van je kinderen in de speeltuin prachtig op Facebook, of geniet het thuisfront van je strandfoto’s die je rechtstreeks vanuit het hotel hebt opgeladen. Helaas geef je met de foto ook een boel randinformatie prijs. Bij elke foto die je schiet met een digitale camera of smartphone plaatst het toestel informatie in verschillende zogenaamde tags, labeltjes..." Lees het volledige artikel »

"Als je even een Word-docje naar iemand moet sturen, dan is dat zo gepiept. Maar soms moet je een bestand versturen dat honderden megabytes groot is. Dan kun je het met je mailaccount niet af. We zetten hier drie handige sites voor je op een rij, waarmee je grote bestanden eenvoudig kunt versturen..." Lees het volledige artikel »

"There’s just too much stuff on the Internet. And you need to save it somewhere. The habit of filling a commonplace book could be a life-altering one. It could be a safe depot for your own creative ideas or those of others. It could be a stash of online clippings you come across or a cache of paperless receipts. It could be a place of learning or a place to return and remember everything. Microsoft OneNote can be all these and more..." Lees het volledige artikel »


"Iedere minuut wordt er meer dan 100 uur aan video op YouTube geplaatst. Het platform is verreweg de populairste plek voor het uploaden en bekijken van video. Dat willen ze graag zo houden, dus een mogelijkheid om video's te downloaden is er niet. Maar wat als je tóch een filmpje wilt bewaren..." Lees het volledige artikel »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.