vrijdag 1 april 2016

Nieuw: Plus-pad 'Anne Frank' en ander lesmateriaal over wereldoorlogen


Zoals Jack Nowee (Twitter: @JackNowee) afgelopen woensdag in een door hem verstuurd mailtje schreef: "De paaseitjes zijn allemaal gevonden en we maken ons al weer op voor het volgende feest, Koningsdag op 27 april, met aansluitend Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, 4-5 mei. In de bovenbouw zal er waarschijnlijk aandacht besteed worden aan de Tweede Wereldoorlog. In het kader hiervan is afgelopen week een nieuw Plus-pad online gegaan..."

Dit nieuwe Plus-pad van Jack Nowee heet Plus-pad 'Anne Frank'. Een Plus-pad is een gestructureerde internetopdracht voor leerlingen in het basisonderwijs die 'iets meer aankunnen'. Een Plus-pad is het meest geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8.

Nog meer 'nieuw'!

Aan het Webpad over de Tweede Wereldoorlog heeft Jack Nowee een TipTile toegevoegd, waarbij ook een werkblad hoort.

Voor groep 4-5-6 is er deze maand een nieuwe Plus-mini over de Romeinen. Ook bij een Plus-mini is er een slotopdracht op niveau. Zowel voor groep 3-4 als 4-5 deze keer een bouwplaat.

Websites:Meer online lesmateriaal over wereldoorlogen

Als je lesmateriaal zoekt over de wereldoorlogen (Wereldoorlog 1 en Wereldoorlog 2) kun je op het internet allerlei websites met informatie en additioneel lesmateriaal vinden bij je geschiedenismethode. Maar als je gaat zoeken op het web, bekijk dan zeker de onderstaande 'Yurls'-pagina's. Je vindt hier informatie en lesmateriaal over de wereldoorlogen.


1. De Yurls 'meester Henk - WERELDOORLOGEN'Deze Yurls is gemaakt door meester Henk Vink (Twitter: @meesterhenkvink).


2. De Yurls 'Tijdvak 9 | Wereldoorlogen 1900 - 1950'Deze Yurls is gemaakt door Andre Gilara (Twitter: @AndreGilara).

3. De Yurls 'Anne Frank'De maker van deze Yurls over Anne Frank is onbekend.

4. Internetopdrachten over de wereldoorlogen

De internetopdrachten #1 t.m #9 zijn gemaakt door Jack Nowee (Twitter: @JackNowee)

#1. Webpad '2e Wereldoorlog'#2. Webpad 'Anne Frank'#3. Webpad 'De Slag om Arnhem'#4. Webpad 'Koude Oorlog'#5. Canon-pad '1e Wereldoorlog'#6. Canon-pad '2e Wereldoorlog'


#7. Canon-pad 'Anne Frank'


#8. Mini-pad 'Anne Frank'


#9. Kies-pad '4+5 mei'#10. Yurls 'Geschiedenis: De eerste Wereldoorlog en daarna'Gemaakt door Marike ??.Nog veel meer materiaal over de wereldoorlogen op Yurls

Op Yurls is nog veel meer materiaal over de wereldoorlogen te vinden. Gebruik hiervoor de 'Yurls'-zoekmachine. Zoek op (iedere willekeurige) Yurls-startpagina op 'wereldoorlog' of  'wereldoorlogen':


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.