donderdag 26 mei 2016

3 Uitlegfilmpjes (workshops) over de gratis weblogdienst 'Blogger'


Enige tijd geleden publiceerde ik de blogpost 'Uitlegfilmpje Don Zuiderman: Hoe maak je een gratis weblog / klassenblog bij Blogger?'. Ik schreef toen: "Wil je ook graag bloggen, maar weet je niet hoe en bij welke gratis weblogdienst je moet beginnen..? Dan moet je de instructievideo 'Blogger basisvaardigheden' - gemaakt door Don Zuiderman - eens bekijken. In deze instructiefilm legt Don Zuiderman op een duidelijke en begrijpelijke manier uit hoe je een gratis weblog voor jezelf of voor jouw klas (klassenblog) kunt maken bij de weblogdienst Blogger.com. Je leert in deze - ongeveer 17 minuten durende - instructievideo met Blogger aan de slag te gaan en een eigen weblog op te starten. Het enige wat je moet hebben is een - eveneens - gratis 'Google'-account, want Blogger is van Google. Blogger is Nederlandstalig en als je een beetje ervaring hebt met een tekstverwerker is Blogger eenvoudig te gebruiken..."

Op de website van het computerblad 'Computer Idee' vond ik gisteren nog drie uitlegfilmpjes (workshops) over het maken van een weblog / klassenblog. Deze uitlegfilmpjes zijn gemaakt door Gerard Lodder en staan ook op het 'YouTube'-videokanaal van 'Computer Idee': ComputerIdeeTV.

#1. Bloggen met Blogger (1)#2. Bloggen met Blogger (2)#3. Bloggen met Blogger (3)In een volgende blogpost zal ik je vertellen wat je allemaal met een 'klassenblog' kunt doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.