woensdag 11 mei 2016

Met één klik op de knop toegang tot al je ‘Google’-diensten met de 'Chrome'-extensie 'Black Menu'


In een verleden (september 2012) heb ik ooit een blogpost geschreven over de 'Google Chrome'-extensie 'Black Menu'. Je hebt met deze extensie alle ‘Google’-diensten én nog veel meer onder één knopje in de werkbalk, ongeacht op welke website je op enig moment zit.
Deze extensie is nog te steeds te vinden in de 'Chrome Web Store' en is onlangs (5 mei jl.) bijgewerkt.Je kunt via 'Black Menu' de 'Google'-diensten Google+, Gmail, Google Maps,YouTube, Drive, enz. openen en/of in het 'extensie'-venster bekijken of er zoeken. Je kunt sommige ‘Google diensten’ direct gebruiken in 'Black Menu'. Je kunt o.m. direct video’s op YouTube bekijken, Google News lezen en je Google Agenda bekijken.
Je kunt in 'Black Menu' diensten bezoeken via verschillende tabs in het 'extensie'-venster. Bij Gmail bijvoorbeeld je contacten. Je kunt ook nog YouTube-video’s filteren en je kunt je bestanden bekijken bij Google Drive. Teveel eigenlijk om op te noemen.

Je kunt in de zwarte menubalk 'Google'-diensten toevoegen en/of verwijderen:
  • Verwijderen: door met de rechter muisknop op de betreffende 'dienst' te gaan staan en deze dan uit de zwarte menubalk te slepen. 
  • Toevoegen: 'Google'-diensten toevoegen doe je door onder in de zwarte balk (eventueel naar beneden scrollen) met de muiscursor op '... Meer' te gaan staan en dan de gewenste dienst naar de zwarte menubalk te slepen en los te laten (drag & drop). Zie de volgende afbeelding:

Klik je met de rechter muisknop op het 'Black Menu'-icoontje dan verschijnt er een 'venstertje' met o.m. 'Opties'. Zie de volgende afbeelding:


Klik je op 'opties', dan wordt het venster 'Black Menu for Google' geopend. Hier vind je heel beknopt uitgelegd hoe je 'diensten' selecteert en meer instellingen voor 'Black Menu'.

Algemene informatie over 'Black Menu' staat op de webpagina: 'Black Menu for Google - All the best of Google in one elegant Chrome extension'.

Het leuke van deze extensie is, dat je alle 'Google'-diensten met één klik op de knop kunt openen, ongeacht welke website je in de browser hebt geopend. Je hoeft dus niet steeds terug naar de 'startpagina' om een 'Google'-dienst te openen. Zet je jouw favoriete 'Google'-diensten in de bladwijzerbalk, dan hoeft dat ook niet meer. Je houdt dus je browser lekker opgeruimd.

Je vindt de extensie in de 'Chrome Web Store':

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.