woensdag 25 mei 2016

Persbericht: 'Symbaloo geeft docent meer macht met open platform voor lesplannen'


In mijn blogpost 'Nieuw van Symbaloo: Symbaloo Lesplannen en de Symbaloo Lesplan bouwer' (10-05-2016) heb ik al uitgebreid geschreven over het nieuwe initiatief van Symbaloo: de 'Symbaloo Lesplan bouwer':
"Waarschijnlijk ben je wel bekend met de (gratis) 'startpagina-met-de-blokjes' oftewel 'Symbaloo'. Aan het begin van deze maand heeft 'Symbaloo' iets nieuws geïntroduceerd: 'Symbaloo Lesplannen' of beter gezegd: de 'Symbaloo Lesplan bouwer'. Om deze 'Lesplan bouwer' te kunnen gebruiken moet je wel een (gratis) account hebben bij Symbaloo..." Lees de volledige blogpost »
Docenten en scholen kunnen gratis gebruik maken van de 'Symbaloo lesplannen'. Symbaloo overweegt om op termijn ook betaalde lesplannen aan te bieden, waarbij de maker (lees: docent) meeprofiteert van de opbrengsten.

Persbericht over 'Symbaloo Lesplannen'

Afgelopen maandag heeft Symbaloo dit nieuwe en gratis open platform 'Lesplannen' officieel aangekondigd middels een persbericht:
"Delft, 23 mei 2016
Symbaloo geeft docent meer macht met open platform voor lesplannen
Deze week brengt Symbaloo een nieuw platform naar de markt, genaamd Symbaloo Lesplannen. Docenten kunnen met digitaal lesmateriaal een lesplan in elkaar zetten, wat in de vorm van een game gedeeld wordt met de leerlingen. Hiermee opent het bedrijf uit Delft de weg naar volledig gepersonaliseerd onderwijs. Het platform is tot stand gekomen via nauwe samenwerking met docenten en onderwijskundigen.
Een lesplan is een bordspel, gevuld met lesmateriaal wat door de docent wordt samengesteld. De leerling doorloopt spelenderwijs een route van begin tot eind. Bij elke stap krijgt hij digitaal lesmateriaal voorgeschoteld zoals een video, artikel of plaatje. Door vragen te beantwoorden wordt de ideale route bepaald, terwijl de leerkracht met realtime statistieken op detailniveau kan meekijken.
In een speciaal ontwikkelde marktplaats kunnen docenten populaire lesplannen van andere docenten vinden en deze kosteloos gebruiken. Het platform is geschikt voor elke vorm van digitaal lesmateriaal. Daardoor is de school niet meer afhankelijk van een vaste leermethode.
Al jaren wordt in het onderwijs gesproken over gepersonaliseerd leren. Met het complete internet als beschikbaar lesmateriaal en een slimme interface, vult Symbaloo deze belofte in. In Amerika is het platform sinds januari in gebruik en zijn er inmiddels duizenden lesplannen gemaakt. In Nederland hebben diverse instellingen de lesplannen in gebruik genomen, waaronder de Radboud Universiteit."

 Uitlegfilmpje 'Symbaloo Lesplannen'Symbaloo Lesplannen from symbaloo on Vimeo.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.