maandag 6 juni 2016

Actie Albert Heijn: 'dino'-plaatjes, VR en een 'virtual reality'- bril


Hoewel het tegen mijn principe is om op dit blog reclame te maken voor commerciële bedrijven wil ik hier voor één keer een uitzondering maken, want dit is erg leuk! Bij grootgrutter Albert Heijn kun je met ingang van vandaag t/m 3 juli 'dino'-plaatjes verzamelen die je via een gratis 'smartphone'-app en een kartonnen 'virtual reality'-bril. Deze 'VR'-bril te koop voor € 2.49 (plastic uitvoering € 6,99). Wil je dus goedkoop aan een 'cardboard' komen, ga dan a.s. maandag meteen naar de grootgrutter, want als je onderstaand artikel op Computer Idee leest, biedt deze virtual reality-bril nog veel meer mogelijkheden...

"Albert Heijn gaat een eigen versie van Google Cardboard weggeven bij de boodschappen. Met de spaaractie kun je kaartjes winnen die je kunt gebruiken met een virtual reality-headset, maar ja, hoe werkt dat nou eigenlijk? De headsets zijn Google Cardboards, en we laten je in dit artikel zien hoe je dat moet gebruiken..." Lees het volledige artikel »

"Vanaf maandag 6 juni gaat er weer een nieuwe spaaractie van start bij Albert Heijn. We weten dat alle spaaracties bij Albert Heijn altijd succesvol zijn. Denk maar aan de wuppies, moestuintjes of de messensetten. Dit keer heeft de supermarktketen wel een bijzondere actie met VR-brillen en dinosauriërs in samenwerking met Naturalis. Zou de VR-trend nu ook bij de massa aanslaan?De Google Cardboard is niet helemaal aangekomen bij het grote publiek, maar nu je een VR-bril gewoon bij Albert Heijn kunt kopen/sparen, wordt het een stuk aantrekkelijker..."

"Maandag 6 juni start Albert Heijn een landelijke spaaractie waarbij kinderen alles kunnen leren over dinosaurussen. Met deze nieuwe spaaractie wil Albert Heijn kinderen van Nederland spelenderwijs én met inzet van moderne technologieën als augmented en virtual reality voorbereiden op de komst van de T. rex, die in september naar Nederland wordt gehaald door Naturalis. Samen met evolutie bioloog Freek Vonk stap je midden in een virtuele wereld van de dino’s. Door de gratis AH dino-app en 160 dino plaatjes met feiten en weetjes – waarvan 20 met augmented en virtual reality – ben je voor even terug in de tijd van de dino’s. Zo leer je alles over deze fascinerende reptielen en zijn de dino’s ‘springlevend’ en dichterbij dan ooit..." Lees het volledige artikel »

In dit uitgebreide artikel "vind je alle informatie over de Ah Dino actie met Virtual Reality en Augmented Reality..." Lees het volledige artikel »

Filmpje: 'Terug naar de wereld van de dino’s met Freek Vonk'
Dino's in de klas...

Ongetwijfeld zullen er kinderen in jouw groep zijn die zo'n 'vr'-bril en 'dino'-plaatjes mee naar school nemen. Wellicht leuk om erop enige moment iets in jouw groep mee te doen... Lessuggesties en lesmateriaal over dino's vind je op deJe vind hier o.m. online internetopdrachten over dino's: het Webpad 'Dinosaurus', het Pieker-pad 'Dino' en de Denksleutelles ' Dino's' van Jack Nowee en filmpjes over de dino's. Ook kun je hier de 'dino'-app downloaden.

en.., wil je meer weten over virtual reality of op zoek naar meer VR-apps? Kijk dan op de


Hoewel gemaakt voor het VMBO, vind je hier wellicht ook bruikbare zaken om in jouw groep te gebruiken.

Artikel over VR in de klas

"Welke rol kan virtual reality daadwerkelijk spelen in het onderwijs? Kennisnet stimuleert scholen dat vooral zélf te onderzoeken. We maakten daarom een gratis les over virtual reality (VR), en roepen je op je ervaringen en ideeën met ons te delen. De les is bedoeld voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs..." Lees het volledige artikel »

Meer informatie en filmpjes op de website van Albert Heijn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.