maandag 27 juni 2016

Breng een online en virtueel bezoek aan het Rijksmuseum


Sinds afgelopen week kun je alle schilderijen in het Rijksmuseum in Amsterdam ook online bekijken op de website van het 'Google Cultural Institute': 'Google Arts & Culture'. Bovendien kun je via 'Google Street View' een virtuele wandeling door het Rijksmuseum maken en op je smartphone plus VR-bril kun je alles in Virtual Reality bekijken...


'The Rijksmuseum at the Google Cultural Institute'"Alle meesterwerken van het Rijksmuseum zijn sinds deze week ook te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute..." 
"... Iedereen kan nu tevens, met behulp van Google Street View, door alle gangen van het museum dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone (en de Android of iOS app) en bijvoorbeeld een Google Cardboard komt het Rijksmuseum tot leven in Virtual Reality..." Lees het volledige bericht »
Misschien lukt het ook wel met de 'VR Bril' bij de 'Dino'-actie van Albert Heijn...

Een virtuele wandeling door het Rijksmuseum

De virtuele wandeling door het Rijksmuseum

Je kunt de virtuele wandeling door het Rijksmuseum maken door op één van de hieronder staande 'links' te klikken:

De online expositie 'De Nachtwacht' en lesmateriaal...Als je op die pagina naar beneden scrollt, krijg je allerlei 'fragmenten' van 'de Nachtwacht' te zien. Klik je op zo'n fragment dan krijg je de volledige 'Nachtwacht' te zien en kun je in- en uitzoomen om het schilderij gedetailleerd te bekijken.

Lesmateriaal over Rembrandt vind je o.m. op de website 'Entoen.nu - De canon van Nederland' opde pagina 'Rembrandt 1606?-1669' en het 'Canon-pad Rembrandt' van Jack Nowee.


Kortom: breng met jouw groep eens een online bezoek aan het Rijksmuseum. Bekijk samen met jouw leerlingen de schilderijen tijdens een virtuele wandeling door het museum.

Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.