dinsdag 7 juni 2016

Drie gratis online workshops van Kennisnet voor leerkrachten van de 21ste eeuw


In het kader van het model van de '21e eeuwse vaardigheden' - ontwikkeld door de SLO en Kennisnet - heeft Kennisnet drie gratis online workshops ontwikkeld en online gezet. Deze drie workshops gaan over drie competenties uit het model van de 21e eeuwse vaardigheden: 'mediawijsheid', 'informatievaardigheden' en 'computational thinking'.#1. De online workshop 'mediawijsheid'


Kennisnet: 'Deze online workshop helpt je op weg met mediawijsheid'

"Veel scholen vragen zich af hoe zij digitale geletterdheid kunnen integreren in het onderwijs. De vaardigheid van leraren is een van de aspecten die daarbij een rol spelen. Met de workshop Mediawijsheid helpt Kennisnet scholen op weg. De workshop maakt leraren bewust van wat mediawijsheid en beeldgeletterdheid zijn en hoe zij hiermee in de klas aan de slag kunnen..." Lees het volledige artikel »


#2. De online workshop 'informatievaardigheden'


Kennisnet: 'Deze online workshop helpt je op weg met informatievaardigheden'

"Veel scholen vragen zich af hoe zij digitale geletterdheid kunnen integreren in het onderwijs. De vaardigheid van leraren is een van de aspecten die daarbij een rol spelen. Met de online workshop over informatievaardigheden helpt Kennisnet scholen op weg. Deze workshop maakt leraren bewust van wat informatievaardigheden zijn en hoe zij hiermee in de klas aan de slag kunnen..." Lees het volledige artikel »


#3. De online workshop 'computational thinking'


Kennisnet: 'Deze online workshop helpt je op weg met computational thinking'

"Veel scholen vragen zich af hoe zij digitale geletterdheid kunnen integreren in het onderwijs. De vaardigheid van leraren is een aspect dat daarbij een rol speelt. De workshop computational thinking is een van de workshops waarmee Kennisnet scholen op weg helpt. Deze maakt leraren bewust van wat computational thinking is en hoe je hiermee in de klas aan de slag kunt..." Lees het volledige artikel »

Zie ook mijn blogpost: 'Recentelijk gelezen: Leerplankader 'Computational Thinking' en Leerlijn 'Programmeren in het po'.
Zouden er ook nog online workshops komen over de overige vaardigheden van de 21e eeuw...? Ik ben heel benieuwd.

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.