maandag 6 juni 2016

Nieuwe brochure Kennisnet/Mijn Kind Online: '125 leerzame apps & websites'


Vorige week verscheen de nieuwe gratis brochure van Kennisnet/Mijn kind online: '125 leerzame apps & websites voor kinderen van 4 tot 12 jaar' (pdf) met een overzicht van goede en leerzame apps voor leerlingen op de basisschool.

In het voorwoord van deze publicatie schrijft Remco Pijpers -  strategisch adviseur Stichting Kennisnet (Twitter: @remcopijpers):
"Het is nog maar zo kortgeleden dat kinderen internet helemaal niets aan vonden. Als je in 2001 aan kinderen vroeg wat ze liever wilden doen, op internet of buiten spelen, dan kozen ze voor buiten spelen.
De internetverbinding was zo traag, dat de kindersites nauwelijks aan hen besteed waren. Voor spelletjes op de cd-rom waren ze nog wel te interesseren. Er is veel gebeurd sinds die tijd. Eerst kwam er razendsnel internet, daarna deden smartphones hun intrede. Gevolgd door de tablets met schermen die je kunt aanraken. Met deze ontwikkelingen kwam er ook een overvloed aan nieuwe digitale inhoud. Maar hoe gevulde appstores ook waren, lange tijd hield het niet over met de content voor kinderen.Het was allemaal net niet goed genoeg.
Dat is nu gelukkig wel anders, wekelijks komen er prachtige apps bij. Steeds meer educatieve apps ook, die geschikt zijn voor in de klas en thuis. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk kiezen is. Hoe maak je onderscheid tussen wat goed is, en wat niet?
Mijn Kind Online, een website van Kennisnet, zet in deze publicatie goede en leerzame apps en sites voor kinderen tussen 4 en 12 jaar op een rij. Daarnaast geven we ook suggesties hoe je sommige apps in de klas kunt inzetten..."
In deze publicatie geven diverse experts suggesties voor hoe je de apps en sites in de les kunt inzetten.

Deze brochure is een vervolg op de publicatie '104 leerzame apps en sites' (pdf) uit 2014, vind je digitale toepassingen die geschikt zijn voor leerlingen in de groepen 1 tot en met 8.

Meer informatie over deze nieuwe brochure

Op het ICT&Onderwijsblog van Pierre Gorissen vind je een min of meer kritische blogpost over deze brochure: '125 leerzame gesprekken over apps & websites?'.

Lezen en/of downloaden van de brochure

Je kunt deze brochure hier lezen en/of downloaden (pdf).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.