woensdag 15 juni 2016

Nòg meer lesmateriaal (Symbaloo Lesplannen) over dinosaurussen!


De 'dinoplaatjes'-actie van Albert Heijn biedt - zoals eerder beschreven - mogelijkheden voor een project / thema rond dinosaurussen. Mocht je iets dergelijks van plan zijn, dan vind je in de blogpost 'Lesmateriaal over dinosaurussen' een hoeveelheid 'links' naar allerlei lesmateriaal en lesideeën over dino's. In deze blogpost drie 'Symbaloo Lesplannen' over dinosaurussen, gemaakt door Jack Nowee (Twitter: @JackNowee). Deze lesplannen zijn gratis, dus probeer ze eens uit!


#1. Lesplan 'Dinosaurussen'In deze les over dino's leren jouw leerlingen wanneer de dino's leefden en welke soorten dino's er waren. Ook krijgen ze antwoord op de vraag hoe het kwam dat de dino's zijn uitgestorven. Tussendoor doen de leerlingen nog een aantal leuke en creatieve opdrachten.

#2. Lesplan 'Bloom-Gardner 5-6 dinosaurussen'Dit lesplan is geschikt voor leerlingen die wat meer aankunnen (Plusgroep 5-6). In dit lesplan gaan de leerlingen aan de slag met dinosaurussen. Ze doen dit via de 6 verschillende stappen volgens de taxonomie van Bloom en de 8 intelligentieprofielen van Gardner. Sommige opdrachten doen de leerlingen alleen en andere opdrachten mogen (of moeten) ze samen doen.

#3. Lesplan 'Bloom-Gardner 7-8 dinosaurussen'Dit lesplan is geschikt voor leerlingen die wat meer aankunnen (Plusgroep 7-8). In dit lesplan gaan de leerlingen aan de slag met dinosaurussen. Ze doen dit via de 6 verschillende stappen volgens de taxonomie van Bloom en de 8 intelligentieprofielen van Gardner. Sommige opdrachten doen de leerlingen alleen en andere opdrachten mogen (of moeten) ze samen doen.

#4. 2 Projecten over dino's waarin de taxonomie van Bloom gecombineerd is met de 8 intelligentieprofielen volgens Gardner
#5. Gratis 'Yurls Werkboekje Dino's'
Gerelateerde blogposts over dinosaurussen


    Gerelateerde blogposts over de 'Symbaloo Lesplan Bouwer'

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Plaats hier je reactie.

    Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.