dinsdag 5 juli 2016

Is de app 'Windows Journal' bruikbaar als 'digibord'-software..?'Windows Journal'..? Ooit van gehoord..??? Nou, dan ben je niet de enige! Ik dus ook niet. Het programmaatje zit standaard in Windows 7 en Windows 10. In 'Windows 10' vind je het programmaatje via het 'Window startmenu' > 'Alle apps' > 'Accessoires'. Hoe je het in 'Windows 7' kunt vinden, wordt beschreven in de 'How to... Windows Journal' (pdf) - die ik vond op de website van 'Computers op School' (COS) - via het korte artikel 'Windows Journal'.
"Bij het digibord zit vaak speciale software waarmee je op het bord kunt schrijven en tekenen. Die software hoort vaak bij het merk digibord. Weinig mensen weten dat er vanaf Windows 7 Windowssoftware op pc’s staat waarmee je kunt werken op een digibord. In deze How to… bekijken we de mogelijkheden van Windows Journal. Is het een goed alternatief voor de bekendere digibordprogramma’s?" (Bron 'Computers op School' | 30-10-2015)
Opvallend in bovenstaande schermafdruk van 'Windows Journal' is de liniatuur. Standaard opent 'Windows Journal' met liniatuur. Je kunt dat desgewenst weghalen. Standaard is ook de 'pen' ingeschakeld. Je kunt echter ook teksten intypen als je het 'tekstvak' gebruikt. De rest kun je lezen in de 'How to... Windows Journal' (pdf).

Een Engelstalige handleiding vind je op Digital Citizen: 'How to Create Basic Notes & Drawings with Windows Journal'.

Uitlegfilmpje 'Using Windows Journal'


Bron: YouTube - 'Using Windows Journal'Engineering Anywhere (Mark D Dehus) - 01-10-2009

Ik heb even met het programmaatje zitten spelen. Wel leuk, maar het haalt het toch niet met de 'Notebook'-software van het SMART-board waar ik ooit mee werkte.

Ik ben het eens met de auteur van de 'How to...' - Henk Botter - als hij aan het slot van zijn 'How to...' schrijft:
"Windows Journal kan een hulpmiddel zijn voor een digibord als specifieke digibordsoftware ontbreekt. Voor het schrijven met een pen op het bord of voor het typen van teksten is het programma geschikt en heeft daarvoor goede achtergronden, maar voor een meer interactieve opmaak van schermen in een les met leerlingen biedt het programma beperkte mogelijkheden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.