vrijdag 1 juli 2016

Op zoek naar een bruikbare webdienst of -tool..? Hier zijn wat tips...Wellicht heb je je voorgenomen om tijdens de zomervakantie te gaan zoeken naar nieuwe webdiensten en tools om in het nieuwe schooljaar te gebruiken. Er zijn veel gratis of betaalde online tools (webtools) die je binnen je groep kunt inzetten. Als je een webtool of webdienst zoekt die geschikt is om in jouw klas te gebruiken, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer... In deze blogpost wat bruikbare tips die wellicht handig zijn bij je zoektocht...

Twee blogposts met tips voor je zoektocht...

"Veel mensen zijn gevoelig voor mooi opgemaakte tools die allerlei dingen beloven. En dat is natuurlijk niets meer dan goede marketing voor zo’n tool: je bent al enthousiast voordat je ook maar een account hebt aangemaakt. De volgende logische stap is dan ook dat account. Maar voordat je dat doet, vraag je eerst af of je die tool wel echt nodig hebt. Gaat dit iets toevoegen aan de apps die je nu al gebruikt? Bedenk ook hoe veel tijd je aan het leren kennen van deze nieuwe tool wilt besteden. Natuurlijk is ook dat weer afhankelijk van wat je ermee kunt én hoe snel je dingen oppikt..." Lees de volledige blogpost »

In deze blogpost geef ik o.m. een groot aantal tips m.b.t. de keuze van een webdienst / webtool. Je vindt die tips die onder de kopjes 'Voordat je een gratis account aanmaakt…', 'Wil je de webtool/webdienst gebruiken voor jouw lessen..?' en 'Een gratis account maken...' Lees de volledige blogpost »

'Edutrainers': 8 Gratis leerpaden bij educatieve apps & toolsOp de website 'Edutrainers' (een initiatief van 'Spons - Slim kennis delen') vind je - op dit moment - 8 gratis 'Leerpaden' over 'educatieve apps & tools'( zie de afbeelding hierboven). Deze 'leerpaden' zijn dus helemaal gratis en kun je thuis volgen op je eigen computer en op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Het enige dat je moet doen is een gratis account aanmaken. Dat doe je zo:
  1. Ga naar de pagina http://www.spons.nl/edutrainers.
  2. Scroll naar beneden en kies één van de acht gratis leerpaden over 'educatieve apps & tools' door op het plaatje van het gewenste leerpad te klikken.
  3. Je krijgt nu een pagina met het overzicht/inhoud van het betreffende 'leerpad'.
  4. Lijkt het je wat, klik dan op de oranje knop   Start met leren  ...
  5. Je kunt hier inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord. Heb je nog geen gratis account, dan vind je hier ook de 'link' om een 'Spons'-account te maken.

Edshelf: Vindplaats en reviews educatieve tools & appsOp de website 'Edshelf' vind je verzamelingen educatieve tools van leerkrachten en (Engelstalige) reviews. Handig als je iets wilt weten over een tool waarin jij bent geïnteresseerd. Ook kun je hier zoeken naar een tool of app.
"The mission of edshelf is to make a positive impact in the world by helping educators and learners get the right tools into the right hands at the right time. 
edshelf is a socially-curated discovery engine of websites, mobile apps, desktop programs, and electronic products for teaching and learning..." Lees meer »

Nog 2 vindplaatsen voor educatieve tools & apps

"Via internet zijn er veel webtools beschikbaar waar je in het onderwijs gebruik van kunt maken om eigentijds onderwijs te realiseren. Veel van deze webtools zijn gratis. Op deze pagina staan webtools die ingezet kunnen worden om met leerlingen te mindmappen, om leerlingen te laten samenwerken aan presentaties, om via devices vragen te stellen, om digitaal samen te werken, om zelf als onderwijsprofessional mediarijker onderwijs te ontwerpen..." Naar de website »

Naast 'te betalen'-tools vind je hier ook gratis tools. Dit is aangegeven in de overzichten.
"Looking for some new ideas for tools to support your work? Here are the links to the pages in my Directory of Learning & Performance Tools, which lists over 1,000 tools  in 4 main categories as shown below..." Naar de website »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.