dinsdag 30 augustus 2016

4 x Kinderboekenweek 2016 'Oma's en Opa's - Voor altijd jong!' op Yurls [Lesmateriaal]

Binnen niet al te lange tijd zul je waarschijnlijk wel gaan beginnen met de voorbereidingen voor de 62e editie van de 'Kinderboekenweek 2016' die dit jaar wordt gehouden van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober 2016. Het thema van deze 'Kinderboekenweek' is 'Oma's en Opa's' en het motto 'Voor altijd jong!'.

Jack Nowee (Twitter: @JackNowee) heeft inmiddels ter gelegenheid van deze 'Kinderboekenweek' een nieuw Webpad gemaakt: 'Oma's en Opa's'. Prachtig online lesmateriaal!

Daarnaast heeft Jack Nowee ook de speciale Yurls' voor de 'Kinderboekenweek' - 'Tips bij de Kinderboekenweek 2016' - weer volledig aangepast en geactualiseerd.

Ook aandacht voor de Yurls 'Alles over opa's en oma's' van juf Wampie en de Yurls 'Kinderboekenweek 2016 op Yurls' van het 'POLS-Netwerk'.

#1. Het Webpad 'Oma's en Opa's'Het Webpad 'Oma's en Opa's' is gisteren online gegaan. Dit Webpad over de 'Kinderboekenweek 2016' heeft als thema: 'Opa’s en oma’s in kinderboeken - Voor altijd jong!'.
Het Webpad bestaat uit 9 'gewone' opdrachten, 4 'Doe'-opdrachten en een 'Plus'-opdracht voor leerlingen die iets meer aankunnen. De 'link' voor deze 'Plus'-opdracht - 'Oog voor de Kinderboekenweek' (pdf) kun je vinden in het blauwe 'link'-vak in de linker kolom, of door hier te klikken. Deze 'Plus'-opdracht de 'Kinderboekenweek' combineert de taxonomie van Bloom met de acht intelligentieprofielen zoals Gardner die beschrijft.

Een leuke tekenopdracht, tevens wedstrijd

Opdracht 5 van het Webpad is een tekenopdracht, maar tevens wedstrijd, waar Floor Rieder haar medewerking aan geeft. Floor Rieder maakt dit jaar het prentenboek voor deze 'Kinderboekenweek'. De inzender/-ster van de mooiste tekening verdient een gesigneerd exemplaar van dit prentenboek. Je leest er meer over in het document 'Tekenen als Floor Rieder' (pdf).Op de Yurls 'Tips bij de Kinderboekenweek 2016 - Opa's en Oma's' vind je o.m. een 'link' naar de Webmix op Symbaloo 'Kinderboekenweek 2016' met titels van boeken die geschikt zijn bij het thema 'Kinderboekenweek 2016. Kortom: Opa en oma in kinderboeken.
Daarnaast vind je er lesideeën, titels van kinderboeken, gratis te downloaden 'Edu-boeken' voor de groepen 3-4-5 en 6-7-8 , knutselen en kleuren 'Kinderboekenweek', spelletjes, 'Schooltv'-programma's en noem maar op. 
In september verschijnt het Doe-pad 'Oma's en opa's' voor de groepen 1-2-3.


#3. De Yurls 'Alles over opa's en oma's'Op de Yurls 'Alles over opa's en oma's' van juf Wampie vind je alles over opa’s en oma’s, zoals: Grootouders - Familie - Logeren (bij opa en oma) - Oud en jong - Vroeger en nu - Dood - Opa en oma lesidee - Werkbladen opa en oma - Opa en oma liedjes - Opa en oma filmpjes - Opa en oma prentenboeken en verhalen - Opa en oma spelletjes - Opa en oma knutsels - Opa en oma kleurplaten - Opa en oma plaatjes - Kinderboekenweek 2016 opa en oma - Opa en oma boeken om aan te schaffen. Kortom, er valt ontzettend veel op te vinden!

#4. De Yurls 'Kinderboekenweek 2016 op Yurls'Elk jaar maken leerkrachten prachtige 'Yurls'-pagina's met verwijzingen naar lesmateriaal bij de Kinderboekenweek. Ook dit bij het 'Kinderboekenweek'-thema 'Oma's en Opa's -Voor altijd Jong' zijn en worden prachtige 'Yurls'-pagina's gemaakt. Op deze pagina verzamelt 'POLS Netwerk' deze pagina's. Meld ook jouw Yurls-pagina over de 'Kinderboekenweek' of die van jouw favoriete Yurls-collega aan!

Op deze Yurls vind je ook een 'link' naar de 'Yurls Werkboekjes'-pagina 'Kinderboekenweek 2016' met gratis te downloaden werkboekjes die je kunt gebruiken voor en tijdens de 'Kinderboekenweek'. Handig als je in jouw groep een thema of project doet over de 'Kinderboekenweek'.
Kortom: genoeg materiaal om er straks een leuke en leerzame 'Kinderboekenweek' van te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.