maandag 29 augustus 2016

Met deze 15 'quiz'-makers maak je leuke quizzen voor jouw groep

In een 'Tweet' van Hannelore Engels (Twitter: @HanneloreEngels) werd ik enige tijd geleden attent gemaakt op haar blogpost 'Tooltip: De drie leukste quiz-tools' op de website 'Lab to Learn - Leren met morgen'.

"Door spelelementen toe te voegen in je les kun je op een eigentijdse manier voorkennis bij je leerlingen activeren, interactie bevorderen, je leerlingen laten reflecteren of lesstof oefenen. Gamification noemen we dat! Hieronder beschrijf ik drie quiz-tools waarmee je lesstof op een speelse manier kunt inzetten in je les..." Lees de volledige blogpost »

Maar er zijn natuurlijk nog veel en veel meer gratis online 'quiz'-makers. Als aanvulling op de blogpost van Hannelore heb ik een overzicht gemaakt van 15 gratis online Nederlands- en Engelstalige 'quiz'-makers.

De gratis online 'quiz'-makers uit 'Tooltip: De drie leukste quiz-tools'


#1. Plickers


Omschrijving, handleiding. instructievideo. voorbeeld »

Website: https://plickers.com/

Taal: Engels
#2. Flipquiz


Omschrijving, handleiding. instructievideo. voorbeeld »

Website: http://flipquiz.me/

Taal: Engels

#3. Testmoz


Omschrijving, handleiding. instructievideo. voorbeeld »

Website: https://testmoz.com/

Taal: Engels

Nog meer gratis online 'quiz'-makers

Voor alle duidelijkheid: onderstaande 'quiz'-makers heb ik niet uitgeprobeerd. Wel is mij duidelijk, dat je bij veel van die 'quiz'-tools een account moet aanmaken, teneinde de gemaakte quiz te kunnen bewaren. Ga je zo'n 'quiz'-maker uitproberen, dan adviseer ik je om eerst een 'wegwerp' e-mailadres aan te maken om een account te kunnen aanmaken bij - bijvoorbeeld - '10Minute-mail'. Een mogelijk 'verificatie'-mailtje wordt dan naar '10Minute-mail' gestuurd. Onthoud dit tijdelijke e-mailadres wel, want vaak moet je inloggen met een e-mailadres.
Kijk ook even naar de 'gebuiksvoorwaarden' en een 'privacyverklaring. Het is ook nuttig om te weten of je jouw account kunt verwijderen. Wat is de prijs die je betaalt voor gratis. Zie mijn blogpost:  'Zijn gratis webdiensten echt gratis of toch niet..? Prijskaartje..??'

#4. Quizworks - Online quiz creator


In de gratis versie:
 • Ongelimiteerde quizzen
 • 15 vragen per quiz
'Help'-pagina: https://www.onlinequizcreator.com/help/item10021

Taal: Nederlands

#5. QuizMaker


"Met QuizMaker is het maken van een quiz een fluitje van een cent. Je hoeft alleen de vragen in te vullen en de juiste antwoorden te selecteren. De quiz kun je daarna gemakkelijk door anderen laten spelen.QuizMaker is zeer goed te gebruiken tijdens een presentatie of tijdens een les. De vragen komen dan groot op het scherm te staan en het publiek kan met zijn smartphone de antwoorden invullen."
Taal: Nederlands

#6. Free Online Surveys


"Build a free online Quiz, Exam or Survey"
In de gratis versie:
 • Up to 20 questions
Veelgestelde vragen »
A more detailed FAQ page can be found after logging in.

Taal: Engels
  #7. Qzzr  "Create, embed, and share your own quizzes"
  In de gratis versie [Basic Free]
  • Unlimited quizzes
  • Unlimited engagements
  • Basic customization
  • Full Qzzr branding
  • View aggregate data
  • Recommended content
  Taal: Engels

  #8. Quizalize  "Education Quizzes Has Arrived!Make fun games on any topic, to play in class or as homework."
  Veel gestelde vragen

  Review: Free Technology for Teachers: 'Quizalize - A Fun Quiz Platform'

  Taal: Engels

  #9. Quizizz


  "Maak quizzes in minuten!De Quizizz editor maakt het super simpel om supersnel geweldige quizzen te maken."
  Quizizz Help Center »

  Taal: Nederlands / Engels

  #10. Quizzy


  "Create a printable online quiz in minutes.It's free, easy, and loads of fun!"

  Review:
  Taal: Engels

  #11. QuizSocket


  "QuizSocket lets you run a quiz in a class room in real-time. You are asking the questions either verbally, on the board or on slides, and QuizSocket collects the answers from the students."
  Handleiding:
  Taal: Engels

  #12. JeopardyLabs


  "JeopardyLabs allows you to create a customized jeopardy template without PowerPoint. The games you make can be played online from anywhere in the world. Building your own jeopardy template is a piece of cake. Just use our simple editor to get your game up and running."
  Pagina 'Veel gestlede vragen' »

  Handleiding:
  Taal: Engels

  #13. Flippity  Taal: Engels

  #14. ImageQuiz


  ImageQuiz is
  "a website that uses the power of images (1 image = 1000 words) to help you learn. The website contains a variety of quizzes, tagged according to topic: just select a topic that interests you from the sidebar, then select a quiz..."
  Handleiding 'ImageQuiz' (Nederlands)

  Lees vooraf de pagina 'About & FAQ'

  Review:
  Taal: Engels

  #15. QuizEye


  "Maak je eigen quiz- Onbeperkt vragen en opties- Gebruik afbeeldingen in uw vragen- Publiceer online en delen met je vrienden"
  Taal: Nederlands


  Mijn persoonlijke mening over al die 'quiz'-makers

  Veel van de hierboven genoemde 'quiz'-makers zijn Engelstalig. Je moet vaak een account aanmaken om je quiz te bewaren. En ja..., welke ga je gebruiken. Er zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
  Persoonlijk vind ik een quiz maken met 'Google Formulieren' (module van 'Google Drive') nog steeds de beste manier om een online quiz te maken. Bovendien is 'Google Formulieren' in het Nederlands en geheel gratis te gebruiken. Het enige dat je moet doen is een account aanmaken bij 'Google'. Zie verder mijn blogposts:

  Gerelateerde blogpost

  Mocht jij nog een hele goede en leuke gratis online 'quiz'-maker weten die niet genoemd is in het bovenstaande overzicht..? Plaats dan a.u.b. de naam en de 'link' van die 'quizmaker' bij de reacties. Alvast mijn hartelijke dank!

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Plaats hier je reactie.

  Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.